Blog

4 tips bij het inschakelen van een notaris

Ben je van plan om je huidige woning te koop te zetten en een nieuwe woning te kopen? Dan zul vast en zeker een notaris inschakelen. De notaris regelt officiële documenten en zorgt ervoor dat alle details van het contract juist zijn. Wij geven je graag tips over het inschakelen van een notaris zodat dit nog soepeler verloopt!

Een notaris kiezen

Als koper van een huis zul je de notaris moeten kiezen. Dit kan nogal een uitgebreid werkje zijn als je niet houdt van keuzes maken. Een notaris kiezen kun je op basis van verschillende factoren doen. Een paar van deze factoren zijn:

  • De plek waar de notaris gevestigd is
  • Reviews van de notaris
  • De kosten van de notaris

Kies een notaris uit de buurt

Het is belangrijk om een notaris te kiezen die bij jou in de buurt gevestigd is. Hiermee bespaar je eigen reiskosten, maar een notaris uit de buurt kiezen maakt het ook makkelijker om nog vragen te stellen. Je kunt gemakkelijk nog een keer langskomen; het gaat namelijk om een grote en ingrijpende beslissing. Een notaris in Nijmegen nodig? Dan kun je het best een notaris zoeken uit deze gemeente. 

Check de reviews van de notaris

Sinds het internet zijn reviews niet meer weg te denken. Bij vrijwel iedere online bestelling controleer je de reviews van de webshop, maar waarom zou je dit niet doen bij een notaris? Online zijn veel reviews te vinden en kun je onderzoeken wat je kunt verwachten. Natuurlijk moet je er altijd rekening mee houden dat sommige reviews wat overdreven negatief of positief kunnen zijn. 

Tarieven van de notaris vergelijken

Het kan voorkomen dat de ene notaris meer rekent voor een bepaald document dan de ander. Vergelijk dit goed voordat je een keuze maakt. Dit kun je makkelijk online doen. Wat kost een notaris eigenlijk precies? Als jij je huis gaat verkopen zul je de ongeveer op 1000 euro moeten rekenen. 

Let op de ervaring van de notaris

De ervaring van de notaris kan een grote rol spelen bij jouw ervaring met de notaris. Hoe meer ervaring de notaris heeft, hoe specifieker hij/zij jou kan helpen. Bij een huis verkopen is een notaris belangrijk, maar als jij andere documenten wilt op laten maken voor overige zaken is de ervaring van de notaris wellicht nóg belangrijker. 

15 februari 2021 Geen categorie
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *