Blog

Aan welke eisen moet een moderne keuken voldoen?

De voorkeur van heel wat mensen gaat vandaag de dag uit naar een behoorlijk strak en modern interieur. Gezien de tijd waarin we leven is deze keuze volkomen te begrijpen. De algemene stijl van het interieur wordt in het merendeel van de gevallen ook doorgetrokken tot in de keuken. Dit betekent dat een moderne keuken de voorbije jaren aanzienlijk aan populariteit heeft gewonnen. Indien ook jij van plan bent om een keuken met een moderne uitstraling in je woning te realiseren zal je kunnen vaststellen dat er verschillende eisen zijn waar deze aan dient te voldoen. Om welke eisen het dan precies gaat laten we je bijzonder graag ontdekken door middel van de informatie hier op deze pagina.

 

  • Het minimalistische karakter van een moderne keuken 

 

Het valt bij verschillende stijlen van keukens op dat er ongelofelijk veel verschillende, opvallende elementen in worden verwerkt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een industriële keuken. Ook in een keuken die beschikt over een landelijke stijl zal je kunnen vaststellen dat er veelal een behoorlijk aantal elementen in zijn terug te vinden die zorgen voor een wat druk(ker) karakter. Bij het realiseren van een keuken met een moderne uitstraling is dit in de praktijk absoluut zeker niet het geval. Sterker nog, het is zo dat je voor de realisatie van een keuken met een moderne uitstraling eigenlijk een minimalistisch karakter nodig hebt. 

 

De minimalistische uitstraling waar een moderne keuken over dient te beschikken kan op verschillende vlakken tot uiting komen. In eerste instantie blijkt dit uit het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Daarnaast is het echter zo dat ervoor moderne keukens veelal ook gebruik wordt gemaakt van een greeploos design. Het gebruik van opvallende deurknoppen is dus bij deze stijl van keuken in het geheel niet interessant, integendeel. Het kan zomaar de moderne look & feel van jouw keuken sterk negatief beïnvloeden. 

 

  • Wat met de afwerking van een moderne keuken? 

 

Het afwerken van moderne keukens kan in de praktijk op verschillende manieren gebeuren. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen een matte en een glanzende afwerking. In het merendeel van de gevallen wordt er bij keukens met een moderne uitstraling voor gekozen om gebruik te maken van een glanzende afwerking. Dit niet alleen omdat er op die manier een mooie, chique uitstraling kan worden gerealiseerd. Daarnaast is het ook nog eens zo dat glanzende oppervlakken er om bekend staan zeer eenvoudig schoongemaakt te kunnen worden. Hoe dan ook, zowel een matte als een glanzende afwerking is een mogelijkheid bij de keuze voor het realiseren van een keuken met een moderne uitstraling.

 

  • Let op het inwerken van je keukentoestellen!

 

Het minimalistische karakter van een moderne keuken zorgt ervoor dat er dus eigenlijk sprake moet zijn van een gestroomlijnd geheel. Daarbij is het ook belangrijk om er rekening mee te houden dat dit geheel niet mag worden onderbroken door bijvoorbeeld keukentoestellen die gewoon los op het aanrecht staan. Omwille van deze reden wordt het sterk aangeraden om bij keukens met een moderne vormgeving voornamelijk gebruik te maken van ingebouwde keukentoestellen. Enkel en alleen op die manier kan je het gestroomlijnde karakter over de hele lijn behouden. 

 

14 januari 2021 woon tips
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *