Blog

Een airco inbouwen in je huis

Een airco in huis heeft veel verschillende voordelen. Je zorgt voor een prettiger leefklimaat  in huis in warme zomerweken, en bovendien filtert het ook onzuiverheden uit de lucht in je huis. Dit zorgt dus ook voor een gezondere luchtstroom. Een airco is alleen niet altijd een even mooi apparaat. Toch kan je op een heel veel manieren ervoor zorgen dat airconditioning op een mooie manier in je interieur verwerkt wordt. 

Hoe verwerk je een airco in je pand

Je kan een inbouw airco op verschillende manieren werken in je pand. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een rooster te integreren in een lager plafond. Je hebt in dit geval dus de airconditioning nodig en een behuizing hiervoor. Je kan er tevens ook voor kiezen om valse muren te plaatsen waarin de airconditioning verwerkt wordt. Kijk op airconditioning-expert.nl voor meer informatie over het inbouwen van airconditioning.

Wat kost het om een airco in te bouwen

De kosten van het inbouwen van een airco verschillen nogal. Het is heel erg afhankelijk van welk type airco je kiest en hoe je de airconditioning laat inbouwen. De kosten zijn onder andere afhankelijk van het soort airco dat je kiest. Kies je voor een monoblock airco, dan zal dit iets goedkoper zijn dan bij een split unit airco systeem. Daarnaast is het verwerken van een airco in je interieur natuurlijk duurder dan wanneer je gewoon een airco ophangt aan de muur. Ook zijn de kosten afhankelijk van het aantal functies dat de airco heeft. Heeft het bijvoorbeeld ook een verwarmingsfunctie, dan is dit natuurlijk duurder dan wanneer de airco alleen maar kan koelen. Ten slotte is de prijs van de installatie en de airco afhankelijk van het vermogen van de airco. Hou er in ieder geval rekening mee dat je minstens €1200 euro kwijt bent aan een airco.

Huur een expert in

We raden je sterk aan om een airco expert in te huren wanneer je een airco wil laten installeren in je huis. Voor split unit airco’s is dit zelfs verplicht in Nederland, omdat je hier ervaringen en speciale gereedschappen voor nodig hebt. Daarnaast heeft een airco relatief vaak onderhoud nodig, wat je ook beter door een monteur kan laten doen. Zo heb je het langste plezier van je airconditioning.

18 februari 2022 wonen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *