Blog

Alles wat je moet weten over keramische tegels

Er zijn oneindig veel keuzes op het gebied van tegels. Zo zijn er allerlei verschillende kleuren, maten en vormen. Ook zijn er verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn natuursteen en keramiek. Een groot voordeel van keramische tegels is dat het duurzame en gebruiksvriendelijke tegels zijn. In dit artikel bespreek ik alles dat je moet weten over keramische tegels. 

 

Hoe worden keramische tegels gemaakt?

 

Keramische tegels worden gemaakt uit een mengsel van zand en klei die op hoge temperaturen worden gebakken. Vervolgens worden er mineralen aan toegevoegd om de tegels steviger te maken. Als laatst wordt er een toplaag gemaakt. Deze laag bepaalt het design en kleur van de tegels. Er zijn oneindig veel variaties mogelijk. Waardoor de tegels in vrijwel elke kleur gemaakt kan worden, zo ook donkere keramische vloertegels.

 

Allerlei vormen en maten mogelijk

 

Naast dat keramische tegels in vrijwel elke kleur gemaakt kunnen worden, zijn er ook allerlei vormen en maten mogelijk. In de badkamer zie je vaak dat er gebruik wordt gemaakt van een kleine afmeting van bijvoorbeeld 60×60. Mensen die hun badkamer juist groter willen laten lijken, kiezen voor een grote afmeting. Ook zie je dat er in een grotere ruimte juist gebruik wordt gemaakt van grote keramische tegels, zoals 120×120.

 

De tegels zijn slijt- en krasbestendig

 

Het grote voordeel van keramische tegels is dat het enorm slijt- en krasbestendige tegels zijn. Dit komt omdat de tegels erg hard zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met stoelen en banken te schuiven zonder dat dit krassen veroorzaakt. Daarnaast trekken de tegels niet krom, omdat het ook nog eens bestendig is tegen water. Dit is ook de reden dat je keramische tegels vaak ziet in de badkamer, keuken of in de tuin. 

 

Wil je graag keramische tegels aanschaffen? Dan raad ik het zeker aan om een kijkje te nemen bij Ceramicavloeren

1 december 2021 woon tips
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *