Blog

Dit moet je weten over een bedrijfsovername

Een bedrijfsovername kan om uiteenlopende redenen een logische keuze zijn. Ben jij al eigenaar van een bedrijf, maar wil jij een zakelijke groei doormaken om je positie in de markt te versterken? Het kan zijn dat je een concurrerend bedrijf op het oog hebt om in jouw bedrijf op te nemen. Zo blijf je in dezelfde branche opereren met meer mankracht, kennis en aanbod. Misschien wil jij het over een heel andere boeg gooien en voor het eerst een bedrijf kopen. In alle gevallen kun je een beroep doen op een ervaren organisatie, die jou gedurende het gehele traject begeleidt.

Hulp bij overname bedrijf

Kennis is macht en dat geldt zeker bij het kopen van een bedrijf. Ga je in zee met Marktlink, dan heb jij een deskundige partner gevonden in het proces van bedrijfsovername. Voor een dergelijke beslissing is het belangrijk om te vertrouwen op een onafhankelijke partij die jouw belangen voorop heeft staan en echt bij jou betrokken is. Ga het gesprek aan en kies voor een specialist waar jij een goed gevoel bij hebt. Laat jouw overnameproces soepel verlopen door een adviseur in te schakelen die de overname probleemloos voor jou kan regelen en voor dealmaking zijn hand niet omdraait.

Inventarisatie aankooptraject

De wens om een bedrijf te kopen wordt pas concreet, wanneer je tot in de puntjes in kaart hebt gebracht wat je wensen zijn op dit gebied. Het helpt als je eerst zelf gaat nadenken over de sector, waarin jij bedrijfseigenaar wilt worden, maar het gaat verder dan dat. Kom beslagen ten ijs en verdiep je in de omzet van het bedrijf dat je op het oog hebt en kijk naar het actuele personeelsbestand. Pas als jij weet wat je wilt, kunnen er concrete stappen worden ondernomen.

Juridische begeleiding

Een bedrijfsovername biedt kansen, maar brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Veel risico’s zijn te ondervangen door voor juridische begeleiding te kiezen. Je gaat een avontuur aan dat voor verrassingen kan zorgen. Bedenk je daarom goed wat jouw persoonlijke omstandigheden zijn en of de bedrijfsovername past in het geheel. Zet pas je handtekening voor overname van een bedrijf, als je zeker weet dat de officiĆ«le documenten voldoen aan de gestelde juridische eisen. De adviseur die het traject met jou doorloopt, zal jou bij elke belangrijke stap voorzien van de informatie die jij nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken.

7 januari 2022 Hypotheek, verhuizen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *