Blog

De voordelen van een vier seizoenen dekbed

Wist je dat wij gemiddeld 32 jaar van ons leven slapen? Dit is maar liefst een derde van je leven. Doordat dit zo’n groot deel van je leven is, is het belangrijk dat je goed investeert in je slaap. Voor een nachtbraker is het bijvoorbeeld belangrijk dat hij goede verduisterende gordijnen koopt zodat hij overdag zijn slaap kan inhalen. Echter zal voor een ander een goed kussen of matras belangrijk zijn. Een van de uitvindingen die je het gehele jaar kan gebruiken is een 4 seizoenen dekbed. Hiermee zorg je ervoor dat je zowel in de zomer als in de winter onder een goed dekbed ligt. Maar wat zijn nu de voordelen van een 4 seizoenen dekbed?

Verschillende lagen

Een 4 seizoenen dekbed bestaat uit verschillende lagen waardoor je hem het gehele jaar door kan gebruiken. Zo is er een laag die gebruikt kan worden in de herfst of lente en een dunnere laag die je kan gebruiken in de zomer. Nu hoor ik je al denken: waar zal ik dan onder slapen in de winter? Dit is erg simpel. Zodra je de twee delen namelijk aan elkaar vastmaakt, kan je genieten van een heerlijk winter dekbed.

Geld besparen

Ondanks dat een 4 seizoenen dekbed een stevige investering is, biedt het op de lange termijn kosten voordelen. Je hoeft namelijk niet een dekbed te kopen voor elk seizoen of per twee seizoenen. Je bent namelijk met de aanschaf van een 4 seizoenen dekbed het gehele jaar voorzien van een dekbed die jou biedt waar je op dat moment naar op zoek bent.

Beter slapen

Het voordeel aan een 4 seizoenen dekbed is dat je beter slaapt. Je slaapt namelijk in de zomer niet meer onder een winterdekbed waardoor je het veel te warm hebt. Zodra je in de nacht oververhit raakt, zal je al snel het dekbed van je af duwen, waardoor je onbewust lichter slaapt. Ook als je het koud hebt in de winter doordat je gebruik maakt van een zomer dekbed, zal je merken dat je midden in de nachts wakker wordt. Je lichaam vraagt dan daadwerkelijk in de nacht om meer warmte. Met een 4 seizoenen dekbed zorg je ervoor dat je dekbed zich aanpast aan de temperatuur en je hierdoor niet ’s nachts wakker wordt. Dit bevordert de slaap en zorgt ervoor dat je elke ochtend met een glimlach wakker wordt.

15 juli 2022 woon tips
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *