Blog

De waarde van je woning verhogen door te verbouwen

Het is voor veel mensen erg belangrijk wat de waarde van hun woning is. Dat kan verschillende redenen hebben. Zo is het mogelijk dat je wilt weten hoeveel je woning waard is om te kijken of je de waarde kan verhogen door je woning te verbouwen.

WOZ waarde

De WOZ waarde is de waarde die de gemeente aan je woning geeft. Op basis van de WOZ waarde van je woning wordt bepaald hoeveel belasting je moet betalen voor je huis. Het is dus voordelig als de WOZ waarde van je huis zo laag mogelijk is. Op die manier betaal je minder belasting.

Als je niet goed weet wat de WOZ waarde van je woning is, kun je hier eenvoudig achter komen. Zo kun je op het internet heel eenvoudig je WOZ waarde opzoeken. Op die manier kom je er heel gemakkelijk achter hoe hoog de waarde van jouw woning wordt geschat.

Het komt regelmatig voor dat iemand het niet eens is met de WOZ waarde van zijn of haar woning. Dat komt dan waarschijnlijk doordat deze waarde te hoog is. Wanneer je een te hoge WOZ waarde hebt, betekent dat dat je te veel belasting betaald. Je kunt bij de gemeente klagen over de WOZ waarde van je huis. Dit heeft in veel gevallen weinig effect, maar soms wordt de waarde aangepast. Je moet dan wel kunnen uitleggen waarom de waarde die zij aan je huis geven te hoog is. Als je hier geen goede redenering voor hebt, is de kans klein dat de waarde wordt aangepast.

Verbouwing

Als je van plan bent om je huis binnen enkele jaren te gaan verkopen, kan het slim zijn om rekening te houden met de waarde van het huis. Dat komt doordat je door bepaalde aanpassingen aan je huis te doen, ervoor kunt zorgen dat je huis veel meer in waarde stijgt dan de kosten die je maakt voor deze aanpassingen. In sommige gevallen kan het zelfs zo zijn dat een verbouwing ervoor zorgt dat je huis meer opbrengt. Als je je huis pas over een aantal jaar wilt verkopen, kan het slim zijn om nu al een verbouwing te doen. Op die manier kun je zelf ook nog een tijdje genieten van de verbouwing. Bovendien ziet het er tijdens de verkoop allemaal als nieuw uit, mits je dit deel van het huis goed onderhoudt. Het is wel slim om voor de verbouwing advies te vragen aan een makelaar. Zo weet je zeker dat de verbouwing je huis in waarde zal laten stijgen.

Aanpassingen aan de tuin

Wanneer je je huis wilt verkopen, is het belangrijk dat de tuin in een goede staat is. Op die manier oogt het huis een stuk mooier. Het kan slim zijn om een aantal nieuwe planten in de tuin te zetten. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een nieuwe schutting te laten plaatsen. Zorg er dan wel voor dat deze op de erfgrens is geplaatst en niet op het terrein van de buren. Het kan daarom slim zijn om in de kadasterdata te kijken voor de precieze erfgrens.

8 februari 2021 Geen categorie
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *