Blog

Een afzuigkap kiezen?

Een afzuigkap kiezen kan best lastig zijn, want waar let je op? Waar komt de afzuigkap? Hoe zit het met de keukenopstelling? Maar het belangrijkste is dat het ook naar jou wens moet zijn. In deze blog vertel ik je nog wat meer dingen waar je op kunt letten tijdens het kiezen van een afzuigkap.

Weggewerkt of zichtbaar?

Je kunt ervoor kiezen om de afzuigkap zichtbaar te laten. Je kan er ook voor kiezen om het juist weg te werken, hij is dan ingebouwd waardoor je hem bijna niet ziet zitten. Wat lijkt jouw mooier in je eigen keuken? Bij een ingebouwde afzuigkap bespaar je ruimte, maar hij doet wel optimaal zijn werk.

Inbouw bij eiland opstelling?

Het voordeel van een ingebouwde afzuigkap is toch wel dat het mooi is weggewerkt, waardoor je keuken meer in je oog springt. Maar is dat wel zo? Is het bij een eilandopstelling niet veel mooier om hem zichtbaar te houden? Bij een eilandopstelling is het ook mogelijk om je afzuigkap weg te werken. Toch dient je afzuigkap boven je eiland ook als design en valt je keuken met afzuigkap ook mooi in het oog.

Afzuigkap met motor? 

Tegenwoordig hebben veel huizen een ventilatiesysteem, daar worden veel motorloze afzuigkappen geplaatst. Een motor in je afzuigkap werkt zeer goed. Het effect van een motor in je afzuigkap is dat je de lucht naar buiten blaast. Als je geen ventilatiesysteem hebt, dan heb je meer mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld een recirculatiesysteem te nemen. Het systeem werkt als volgt: de lucht wordt gefilterd in een koolstoffilter en blaast schone lucht terug je woning in.

Schone keukenlucht? 

Het is belangrijk om een goede afzuigkap te hebben, want een afzuigkap zorgt er voor dat geur, vetdeeltjes en waterdamp goed worden afgevoerd naar buiten. Let er dus op dat de breedte van de afzuigkap minimaal zo breed is als je kookplaat, breder is nog beter. Voor kookluchtjes die blijven hangen bestaan er ook afzuigkappen met bepaalde standen: naloopstand en opfris functie. Deze afzuigkappen zijn zo gemaakt dat ze automatisch de lucht in je keuken zuivert.

28 mei 2021 wonen, woon tips
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *