Blog

Een huis kopen in Deventer? 5 tips voor het kopen van een woning in Deventer

Bent u op zoek naar uw droomhuis in Deventer? Dan is de kans groot dat u te maken krijgt met een grote hoeveelheid aan concurrentie, de vraag is momenteel namelijk ontzettend groot. Wilt u weten hoe u toch een goede kans maakt? Wij hebben deze – en anderen – tips voor het kopen van een woning in Deventer voor u op een rij gezet.

Tip 1: Weet uw maximale hypotheek

Voordat u überhaupt op bezichtiging gaat in Deventer, is het verstandig om een vrijblijvend gesprek aan te vragen bij een hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur kan uw maximale hypotheek berekenen waardoor u geen tijd hoeft te verspillen aan huizen die niet binnen uw budget passen. Het is handig om hierbij te kiezen voor onafhankelijk hypotheekadvies, zodat verschillende geldverstrekkers worden vergeleken voor de laagste rentes en de beste voorwaarden.

Tip 2: Bel de makelaar

Wilt u een huis kopen in Deventer, dan kunt u het best direct contact opnemen met een lokale makelaar. Zei zijn namelijk als eerste op de hoogte van nieuwe woningen op de huizenmarkt. En geloof ons: een telefoontje kan al veel wonderen doen, juist omdat niet iedereen dit doet. De kans is groot dat de makelaar u beter zal onthouden én precies weet waar u naar op zoek bent. Mocht de makelaar een woningmatch tegenkomen, bent u waarschijnlijk één van de eerste personen waar de makelaar aan zal denken.

Tip 3: Huis zoeken via andere kanalen

Naast het direct contacteren van een makelaar, is het ook aan te raden om andere kanalen in de gaten te houden. Iedereen zit tegenwoordig op Funda, maar niet op de social media kanalen van makelaarskantoren in Deventer. Blijf vooral dicht bij de bron en doe hier u voordeel mee.

Tip 4: Maak een lijst van eisen

Als u aan de huizenjacht begint, is het slim om een lijstje met eisen op te stellen. De kans is groot dat u nieuwe huis niet volledig aan uw eisen voldoet, maar het is wel een goede richtlijn. Bent u verliefd geworden op een huis? Ga dan eens kritisch de eisenlijst na en let op dat u niet te veel van uw huidige eisen laat varen, dit kan later namelijk voor onvrede zorgen.

Tip 5: Controleer de omgeving

Tot slot is het ontzettend belangrijk om naar de omgeving van het huis te kijken. Denk hierbij aan de sfeer van de buurt, het type buren en de bereikbaarheid van winkels, scholen en uw werk. Dit soort zaken zijn nog wel eens over het hoofd te zien wanneer u een droomhuis op het oog heeft.

Heeft u eenmaal uw droomhuis gevonden? Vergeet dan niet om te genieten van het leukste gedeelte: de interieur en tuin inrichting

 

13 oktober 2022 huis kopen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *