Blog

Een jacht verkopen doe je het best bij een jachtmakelaar

Voor de meeste mensen die beschikken over een jacht komt er vroeg of laat een moment dat het vaartuig moet worden verkocht. Dat kan allerlei redenen hebben. Maar, wat de reden ook is, de verkoop is niet altijd even gemakkelijk. Veel mensen schakelen dan ook de hulp van een jachtmakelaar in. Dit schijnt een goede oplossing te zijn voor een succesvolle verkoop. Dat komt onder anderen door de redenen die we in dit artikel noemen. 

Uitgebreide kennis 

Het verkopen van een jacht is een vak apart. Een jachtmakelaar is doorgaans dan ook iemand met verstand van zaken en beschikt vaak ook over de nodige ervaring. Door deze kennis kan de makelaar een prijs opstellen die markconform is én hij of zij kan potentiële kopers genoeg vertellen over het schip, waardoor de verkoop mogelijk nog soepeler verloopt. Waar jij misschien vastloopt op moeilijke, technische vragen, is het aan de jachtmakelaar de taak om dit allemaal haarfijn te weten. Dat is wel zo vertrouwd, toch? 

Uitbesteden is zorgeloos 

Wanneer je de verkoop van een jacht uitbesteed, betekent dit automatisch ook dat je er nauwelijks omkijken naar hebt. Je hoeft geen telefoontjes aan te nemen of lastige vragen te beantwoorden. Het plannen en tijd vrijmaken voor eventuele bezichtigingen behoort niet meer tot je taken én het papierwerk na de verkoop wordt voor je geregeld. Kortom, bij een jachtmakelaar besteed je al je verantwoordelijkheden wat betreft de verkoop van je jacht uit. Dat staat dus gelijk aan een zorgeloze verkoop. 

Sneller verkocht 

De verkoop van je jacht bij een jachtmakelaar is meestal sneller geregeld dan particuliere verkoop. Dat komt omdat jachtmakelaren gebruik maken van een groter netwerk. Denk aan een vaste klantenkring of andere relevante connecties. Ze weten waar potentiële kopers zich bevinden en ze kunnen door middel van gerichte advertenties nóg sneller verkopen. Daarnaast heeft een jachtmakelaar als het goed is standaard een bepaalt bedrag gereserveerd voor marketing. Dat is als particulier vaak een lastiger verhaal. 

Skills om te verkopen 

Tot slot moet je realiseren dat verkopen een vak is. Een jachtmakelaar heeft hiervoor geleerd en weet ook hoe hij of zij een onderhandeling in moet gaan. Dat zorgt er niet alleen voor dat je sneller verkoopt, maar waarschijnlijk haal je ook nog eens het maximale uit een deal.

18 november 2022 huis verkopen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *