Blog

De voor en nadelen van wonen in een appartement

In een appartement wonen kan erg fijn zijn, maar er zijn ook een paar nadelen. Het ligt er natuurlijk aan wat voor appartement is en in welke plek je woont. In een appartement  wonen is vaak erg mooi, je hebt er de ruimte en je woont er vaak met gezellige buren. Er zijn in Nederland erg veel appartementen en dus zijn er ook veel opties om uit te kiezen. 

Voordelen van wonen in een appartement

Er zijn een aantal voordelen van het wonen in een appartement. 

  • De locatie, appartementen worden vaak op  gunstige plekken gebouwd, dat kan bijvoorbeeld dicht bij een station zijn, in het centrum van een stad of bij een mooi bos of park. 
  • Het is in een appartement erg gemakkelijk om in contact te komen met je buren of met de medebewoners van het appartement. 
  • Meer privacy, in een appartement heb je meer privacy dan in een normaal huis. Als je bijvoorbeeld wat hoger in het gebouw zit heb je meer privacy dan als je op de begane grond zit. Zo heb je bovenin het gebouw geen last van mensen die naar binnen kijken. 
  • Je hoeft geen tuin te onderhouden. Bij een appartement zitten vaak geen tuinen en die hoef je dan ook niet te onderhouden. 

Nadelen van wonen in een appartement

Maar waar voordelen zijn, zijn er ook nadelen en zo ook bij het wonen in een appartement. 

  • Je moet altijd rekening houden met de buren, want vaak heb je meer buren dan dat je in een normaal rijtjeshuis woont. Je kan niet zomaar een feestje gaan vieren met harde muziek want daar gaan veel mensen last van hebben. In een rijtjeshuis heb je twee buren, in een appartement is dat anders, dan heb je er soms wel vier. 
  • Als je niet gunstig zit kan het zo zijn dat je weinig licht in je appartement hebt. Of juist te veel licht. Het ligt er hierbij aan, aan welke kant van je appartement je ramen hebt. 
  • Je hebt vaak een minder grote opbergruimte. In een appartementencomplex woon je met andere mensen en dat betekent dat je ook de opbergruimte moet delen, hierdoor heb je niet veel opbergruimte. 

In Amsterdam kan het lastiger zijn om in een appartement te wonen, de trappen zijn daar vaak erg smal waardoor het is lastig is om grote spullen te verhuizen. Een verhuislift huren kan je hierbij goed helpen. Als je dat wilt doen kan je het beste op internet verhuislift Amsterdam opzoeken, zo vind je de voordeligste.

30 maart 2021 huis kopen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *