Blog

Garagedeuren: dit zijn de deuren waaruit je kunt kiezen

Garagedeuren zijn een essentieel onderdeel van veel huizen. Ze bieden niet alleen bescherming voor je auto en de andere spullen in je garage. Zo dragen ze ook bij aan de esthetiek van je huis. In dit artikel zullen we enkele belangrijke overwegingen bespreken bij het kiezen van garagedeuren, evenals enkele populaire stijlen waaruit je kunt kiezen.

Garagedeuren en materiaalkeuze

Een belangrijke onderdeel bij het kiezen van een garagedeur is het materiaal. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder:

  • Staal: Stalen garagedeuren zijn duurzaam en onderhoudsarm. Ze zijn ook relatief betaalbaar en verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.
  • Hout: Houten garagedeuren hebben een natuurlijke uitstraling en kunnen worden aangepast aan de stijl van je huis. Ze zijn een duurder dan stalen deuren en hebben meer onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat het hout in goede conditie blijft.
  • Aluminium: Aluminium garagedeuren zijn lichtgewicht en corrosiebestendig. Ze zijn een goede keuze voor moderne huizen en zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen.

Stijlkeuze

Naast het materiaal is de stijl van de garagedeur belangrijk, oftewel het soort garagedeur. Dit zijn enkele populaire opties:

  • Sectionaaldeuren: Dit zijn garagedeuren die uit verschillende secties bestaan en verticaal openen. Ze zijn geschikt voor de meeste huizen en bieden maximale ruimte in de garage.
  • Kantel: Kanteldeuren openen naar buiten toe en zijn een goede keuze als je een traditioneel uiterlijk wilt. Je hebt keuze uit geïsoleerde en ongeïsoleerde kanteldeuren.
  • Rol: Roldeuren worden opgerold in een cassette boven de opening van de garage. Ze zijn een goede optie als je beperkte ruimte hebt voor een garagedeur. Ook zijn roldeuren zeer geschikt om toe te passen als je geen oprit hebt. De deur kantelt namelijk niet naar buiten toe, zodat je niet per ongeluk voorbijgangers kunt raken.
  • Zijwaarts: Deze garagedeuren openen zijwaarts en bieden een onderscheidend uiterlijk. Ze zijn echter duurder dan andere opties. Wel zijn ze reuze praktisch. Door het zijwaarts openen kun je de garage namelijk snel betreden. Handig als je bijvoorbeeld met de fiets op pad gaat.

Andere overwegingen

Bij het kiezen van garagedeuren zijn er nog enkele andere aspecten om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld:

  • Veiligheid: Garagedeuren moeten veilig zijn en voldoen aan de veiligheidsnormen. Dit omvat bijvoorbeeld het hebben van veiligheidssensoren om te voorkomen dat de deuren sluiten als er iets of iemand in de weg staat.
  • Isolatie: Als je de garage als werkplaats of opslagruimte gebruikt, is het belangrijk dat de garagedeuren goed geïsoleerd zijn om warmteverlies te voorkomen. Zeker met de huidige hoge energieprijzen is dit een must.
  • Bediening: Garagedeuren kun je handmatig of elektrisch openen. Een garagedeur die elektrisch te bedienen is, is vanzelfsprekend duurder dan een deur die je handmatig opent.

Succes met het kiezen van een garagedeur. Nog een tip: garagedeur laten vervangen? Als je oude deur nog in relatief goede conditie is kun je wellicht een inruilprijs bedingen.

17 maart 2023 wonen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *