Blog

Geen tijd om te tuinieren? 3 tips voor minder tuinonderhoud

Of je nu een grote of kleine tuin hebt, tuinonderhoud heb je altijd. De planten moeten worden gesnoeid, het gras gemaaid en het onkruid moet verwijderd worden. Heb je daar nu maar weinig tijd voor, waardoor het vaak een beetje wordt afgeraffeld? Of heb je er gewoon geen zin in? Lees dan snel verder. In dit artikel geef ik je drie tips voor minder tuinonderhoud zodat jij er in vervolg minder tijd voor vrij hoeft te maken. 

Ga voor de onderhoudsvriendelijke opties

Wil jij graag meer groen in je tuin, maar heb je geen zin of tijd voor meer onderhoud? Dan kun je kiezen voor kunstgroen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van een kunstgrasmat in plaats van aan een echt grasveld. Tegenwoordig is kunstgras net zo mooi als echt gras en het vraagt een stuk minder onderhoud. Denk ook aan het plaatsen van kunstplanten. Hier kun je bijvoorbeeld een leuk hoekje bij je zitgedeelte mee creëren, maar zou ik niet aanraden om verder in de tuin te gebruiken. Echte planten zijn hiervoor immers veel beter (en mooier). Kies qua planten bijvoorbeeld voor soorten die niet zoveel onderhoud nodig hebben. Hierdoor hoef je er minder aan te doen. 

Huur een hovenier in

Wil je helemaal niet meer hoeven omkijken naar je tuin en het tuinonderhoud door iemand anders laten uitvoeren? Dan kun je gebruik maken van de diensten van een hovenier. Een hovenier is gespecialiseerd in het uitvoeren van de klussen in de tuin en kan dit daardoor eenvoudig van je overnemen. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud gedeeltelijk uit te besteden. Wil je bijvoorbeeld de boomverzorging wel uitbesteden, maar het onderhoud van je vijver zelf blijven doen? Dan kun je dat overleggen met de hovenier die je inhuurt. Door een hovenier in te huren hoef je zelf eigenlijk helemaal geen tijd meer aan je tuin te besteden. 

Hou de tuinwerkzaamheden bij

Door je tuinwerkzaamheden structureel bij te houden, stapelt het werk zich niet op en blijft je tuin altijd mooi. Hierdoor kijk je niet al weken naar een rommelige tuin en hoef je ook niet alles in één keer te onderhouden. Zo kun je bijvoorbeeld iedere week de tuin even doorlopen op onkruid. Je zult zien dat het dan zo klaar is, terwijl dat hoogstwaarschijnlijk niet het geval is als je het weken zijn gang laat gaan. 

18 januari 2022 wonen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *