Blog

Het proces voor de bouw

Als je een stuk grond hebt gekocht, kan je natuurlijk niet wachten om te beginnen met bouwen. Toch zijn er nog een aantal stappen die je vooraf nog zeker moet ondernemen voordat het feest echt kan beginnen. Dit zijn zaken die misschien minder leuk zijn om te regelen, maar als je begint en erachter komt dat het niet goed geregeld is, dan ben je verder van huis. Stel deze dingen dus zeker niet uit! In deze blog wordt ingegaan op welke zaken we hier bedoelen. 

Vergunningen en voorschriften

Heel veel mensen hebben in hun hoofd een ideaalbeeld van hoe hun huis eruit moet komen te zien. Toch worden niet altijd alle ontwerpen goedgekeurd. Veel gemeenten hebben namelijk bepaalde voorschriften waar de woningen in de stad aan moeten voldoen. Het is dus zeker geen slecht idee om je ontwerptekeningen eerst te laten checken bij de gemeente, om er zeker van te zijn dat je ontwerp goedgekeurd wordt. De aanrader is om dit in een zo vroeg mogelijk stadium te doen, zodat mocht er iets mis zijn, je nog genoeg tijd hebt om dit aan te passen. Hoe eerder je hier de goedkeuring voor hebt, des te eerder kan je beginnen met de bouw van je droomhuis. 

 

Egaliseren van de grond

Voordat er überhaupt gebouwd kan worden, is het belangrijk dat de grond bouwklaar wordt gemaakt. Dit wordt gedaan door het egaliseren van de grond. Om hier zelf aan de slag mee te gaan is eigenlijk geen beginnen aan, dus dit kan je het beste door een grondverzetbedrijf laten uitvoeren. Het gaat namelijk vaak om grote oppervlaktes en het moet heel nauwkeurig gedaan worden, dit om de bouw zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het is zonde van je tijd en geld als je gedurende het bouwproces nog tegen oneffenheden in de grond aanloopt.  

 

Een vakman huren

Wanneer je de voorbereidingen hebt volbracht en je eindelijk klaar bent om te bouwen, is het tijd om te gaan bepalen welke vakman je de verantwoordelijkheid gaat geven. Aannemers en bouwbedrijven kunnen veel in prijs van elkaar verschillen, dus het is verstandig om vooraf onderzoek te doen naar welke aannemer of bouwbedrijf het voordeligst is voor jouw klus. Daarnaast kun je vaak een mooie pakketdeal afspreken als je verschillende werkzaamheden door hetzelfde bedrijf laat uitvoeren. 

22 maart 2021 woon tips
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *