Blog

Hoe u de juiste tuinstoelen voor het balkon en de tuin vindt

De zomer is in volle gang. Dat betekent dat het terras, de tuin en het balkon in het hoogseizoen zijn. Vooral hier kunt u zich ontspannen en volop genieten van de zonnestralen. Met behulp van tuinstoelen en tuinmeubelen kunt u deze ruimte individueel vormgeven en comfortabel maken. Maar hier rijst al snel de vraag: welke tuinstoel past bij mij? Voorkeuren voor design en zitcomfort hoeven natuurlijk niet plaats te maken voor functionaliteit. We hebben de belangrijkste criteria voor je op een rijtje gezet. 

Tuinstoel gemaakt van hout, kunststof of roestvrij staal 

Allereerst moet een tuinstoel of buitenstoel gemaakt zijn van robuust materiaal. In het dagelijks leven heb je immers geen zin om je stoelen weg te zetten als het regent. Bovendien moeten ze zo lang mogelijk kijken, niet alleen voor één seizoen. Hier is het de moeite waard om te investeren in hoogwaardige materialen. Kunststof is vaak erg populair als het om tuinstoelen gaat. Hier is echter de kwaliteit cruciaal. Hoogwaardige kunststoffen overtuigen door eenvoudig onderhoud en duurzaamheid. Daarnaast zijn ze een absolute eye-catcher door de verschillende kleuropties. 

Als je je buitenruimte klassieker wilt maken, is een houten tuinstoel de juiste keuze. Hier zullen voor sommigen meteen de alarmbellen rinkelen. Maar geen paniek, zelfs houten stoelen geven u lang plezier. Stoelen gemaakt van massief houten panelen blijken bijzonder duurzaam te zijn. Let echter wel op weerbestendige houtsoorten. 

Het bedrijf Thonet gebruikt bijvoorbeeld Afrikaans iroko-hout voor zijn buitenstoelen. Dit kenmerkt zich met name door zijn hoge weersbestendigheid. Het heeft ook het FSC-keurmerk. 

Maar ook voor uw tuinstoel zijn teak of acaciahout een goede keuze. 

Metalen tuinstoel 

Vooral tuinstoelen van metaal of roestvrij staal blijken zeer onderhoudsvriendelijk te zijn. Deze kunnen zelfs buiten overwinteren. Ze mogen alleen niet in aanraking komen met strooizout. Met andere woorden, de perfecte stoel voor iedereen die ook in het koude seizoen de grill aanzet. Natuurlijk zijn de meeste stoelen gemaakt van twee of meer van de bovengenoemde materialen. 

Waar staat de tuinstoel? 

Bepalend is natuurlijk ook de vloer waarop uw tuinstoel straks komt te staan. Sledestoelen of skidframes zijn aan te raden voor zachte grond zoals gras. Bij deze frames wordt het gewicht niet selectief maar over een groot oppervlak verdeeld. 

Een trouwe viervoeter is net zo geschikt en stabiel op minder zachte ondergronden. 

Hoe belangrijk is zitcomfort voor tuinstoelen? 

Of het nu gaat om een ​​tuinfeest of een barbecue, een comfortabele stoel speelt een grote rol in ons welzijn. Maar ook op het platteland hoeft u niet zonder ergonomie en comfort. In dit geval zijn sledestoelen absolute klassiekers. 

Zijn moderne kinematica maken het een uitstekende keuze voor mensen die in beweging zijn. Door deze unieke bewegingsmechanica wordt elke houding echt ondersteund. Uiteraard lopen de voorkeuren hier uiteen. Onze productexperts adviseren u graag individueel om ervoor te zorgen dat uw stoel perfect aansluit op uw behoeften. 

Hoe u uw tuinstoelhoezen reinigt en u fit maakt voor de zomer 

Allereerst is het raadzaam om bij het kopen op de kwaliteit van de stof te letten. Donkere stoffen zijn vaak minder gevoelig. Je ziet hier niet meteen elke plek. Deze voldoen natuurlijk niet aan elke smaak en we vertrouwen vaak op frisse en lichte kleuren, vooral in de zomer. We hebben enkele huishoudelijke tips voor u die u zullen helpen uw werklast lang vol te houden. 

Tips voor het schoonmaken van uw tuinstoel hoezen 

  • Bij vlekken een beetje afwasmiddel in een emmer water doen en de vlek voorzichtig uitborstelen. Afwasmiddel is de perfecte ontvetter. Zorg er wel voor dat de overlay niet te nat wordt, anders kunnen er waterstrepen ontstaan. Laat de hoes van uw tuinstoel dan drogen in de zon. Het verwijdert vaak de laatste verkleuring. 
  • Een beetje citroensap helpt bij schimmelvlekken veroorzaakt door regen of vochtige opslag. Wrijf voorzichtig in de stof en was daarna grondig. Anders kan de stof op dit punt vervagen. 
  • Om onaangename luchtjes te voorkomen, dient u de bekleding goed te laten drogen. Je bekleding geniet niet alleen van frisse lucht na het schoonmaken en overwinteren. Regelmatig luchten voorkomt ook onaangename geurtjes. 
  • Bij hardnekkige vlekken kunt u de bekleding van uw tuinstoel ook chemisch reinigen. Let hiervoor op de onderhoudsinstructies. Niet elke stof verdraagt ​​elk medium. 
  • Als preventieve maatregel kunt u uw maandverband regelmatig impregneren. Deze zijn dus over het algemeen minder vatbaar. Er zijn zelfs bepaalde waterdichtmakende middelen voor stoffering. 
  • Het is over het algemeen raadzaam om vlekken onmiddellijk te bestrijden. Als het eenmaal is opgedroogd, is het verwijderen meestal veel zweteriger. 
16 december 2020 woon tips
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *