Blog

Hoe kies je meubels om een kleine en functionele badkamer in te richten?

Moderne appartementen worden steeds kleiner, dus moeten ze goed gepland worden om functioneel te worden. Praktisch en functioneel denken is de regel bij het nadenken over elke ruimte in huis, dus ook bij het kiezen van badkamermeubels. Zie hieronder hoe je de meubels kunt kiezen om een kleine en functionele badkamer in te richten.

Vrolijke en kleurrijke elementen

De badkamer is een plaats waar verschillende producten en voorwerpen die we dagelijks gebruiken, samenkomen. Als het klein is, is de veiligste optie te investeren in neutrale meubelen die de indruk van ruimtelijkheid wekken. Maar dit alles kan de omgeving eentonig maken. Gebruik daarom decoratieve voorwerpen om de omgeving mooi en aangenaam te maken.

Breng wat groen in de badkamer

Een goede tip om uw badkamer te versieren is het gebruik van planten. Dat is juist! Kleine planten, zoals peulvruchten, verspreid rond de gootsteen brengen een aangename sensatie en helpen het gevoel van weinig ruimte te verminderen, omdat het natuurlijke elementen zijn.

Je kunt er ook voor kiezen om foto’s aan de muren te hangen, maar in dat geval moet je oppassen dat je niets te groot kiest om de aandacht niet op de kleine omvang van de kamer te vestigen.

Functioneel meubilair

Meubels kiezen voor een kleine badkamer is een uitdaging. Ze moeten functioneel zijn en maximaal samenwerken met de functionaliteit van de ruimte. Een goed alternatief om het ruimteprobleem op te lossen is gebruik te maken van alle ruimten die zich buiten de circulatieruimte van de mensen bevinden om meubels te plaatsen en producten en voorwerpen op te slaan.

Je kunt bijvoorbeeld de ruimte boven het toilet gebruiken om een extra plank of kastje in te bouwen waar je toiletpapier of badproducten kunt opbergen. Maak ook goed gebruik van de ruimtes die je hebt, zoals onder de gootsteen. Investeer in een grote kast om alles wat je nodig hebt op te bergen, zonder dat je spullen verspreid in de badkamer moet achterlaten.

Meubilair op bestelling

Geplande meubels zijn waardevol voor kleine kamers! Zij kunnen je helpen effici├źnt gebruik te maken van alle ruimte die conventionele meubelen kunnen verliezen doordat geen rekening wordt gehouden met de beschikbare ruimte, die van huis tot huis verschilt.

Bij het kiezen van een meubelplan voor uw woning kunt je precies beschrijven wat uw behoeften zijn, wat je op elke plaats moet bewaren en rekening houden met de grootte van de ruimte die je hebt, zodat het meubilair de circulatie niet in de weg staat en niet te groot of te klein wordt. Planning is het geheim van een goed gebruik van de ruimte.

Bron: www.deurenweb.nl

5 februari 2021 woon tips
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *