Blog

Hoe maakt u een huis inbraakproof?

Inbraken zijn niet alleen ‘s nachts een risico. Het blijkt zelfs dat de meeste inbraken overdag worden gepleegd, wanneer mensen alleen thuis zijn of op het werk zijn. Inbrekers zijn niet innovatief en komen nog steeds het meest binnen via een open raam of een achterdeur die niet op slot zit. Naast het goed afsluiten van uw woning zijn er meer dingen die u kunt doen om uw huis inbraakproof te maken. 

5 tips om uw huis inbraakproof te maken

Allereerst is het slim om voor goede sloten in de deuren te kiezen. Ga voor sloten met een cilinderbeveiliging om te voorkomen dat het slot open getrokken kan worden met een cilindertrekker. Leg ten tweede altijd alle waardevolle spullen uit het zicht als u gaat slapen of niet thuis bent. Gaat u op vakantie en laat u de woning onbeheerd achter, dan is het verstandig om het huis bewoonbaar te laten lijken. Doe de gordijnen niet dicht en investeer in lampen met een timer. Zo kunt u de indruk wekken dat er mensen thuis zijn. 

 

Buiten de woning is het verstandig om voor lage beplanting te kiezen. Inbrekers kunnen makkelijker ongezien binnendringen als u hoge planten en struiken rondom de tuin hebt. Het is ook slim om camera’s en een alarmsysteem te laten installeren. Camera’s zijn vaak goed zichtbaar en schrikken inbrekers af.

Waardevolle spullen beschermen met slimme trucs

Het ligt misschien niet voor de hand om uw laptop, portemonnee of autosleutels te voorzien van een label. Maar het markeren van uw waardevolle spullen kunnen helpen als er, ondanks voorzorgsmaatregelen, toch wordt ingebroken. Als uw gestolen spullen worden verkocht dan kunt u uw spullen herkennen aan de markering, waardoor het eenvoudiger wordt om spullen terug te halen. Meer informatie nodig over het beveiligen van uw woning? Neem nu contact met ons op! 

14 februari 2022 wonen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *