Blog

Hoe richt je jouw woonkamer op een betere manier in?

Hoe kun je voor een meer sfeervolle inrichting in de woonkamer zorgen? Dit is een vraag die veel mensen stellen. Toch is het niet zo heel moeilijk om een woonkamer beter in te delen. Denk hierbij aan de juiste kleuren, een goede indeling en misschien wel een scheidingswand voor jouw woonkamer. Ook de juiste verlichting kan niet ontbreken bij het inrichten van jouw woonkamer. Met de juiste verlichting tover je namelijk binnen een handomdraai een kille, ongezellige ruimte om tot een gezellige kamer waar je helemaal tot rust komt. 

Een mooie splitsing van de ruimte met een scheidingswand

Zonder veel ruimte op te geven, kun je plaatsen scheiden of samenvoegen met een scheidingswand. Een woonkamer met scheidingswand lijkt duidelijk anders dan andere woonkamers. Scheidingswanden geven de kamer een aparte uitstraling, samen met de mooie gebogen ingang en de raamkozijnen. De flatscreen TV kan bijvoorbeeld worden gemonteerd aan de ene kant van de scheidingswand van de woonkamer, terwijl aan de andere kant kunstwerken kunnen worden opgehangen. De ruimte is hierdoor mooi opgesplitst en je hebt ook gelijk een stukje extra muur gecreëerd. 

Kies de juiste kleuren

Als je woonkamer klein is, kies dan een vloer die dezelfde tint heeft als je muren. Op die manier wordt de woonkamer ruimtelijker en lijken de meubels te zweven. Een warme, donkere muurkleur staat prachtig bij een donkerhouten vloer en verbetert eenvoudig de sfeer. Het is raadzaam een vloer te kiezen in een lichte(re) tint, zoals licht eiken of grijs, bij een kraakheldere witte muur of een muur in een lichte tint. Beperk daarbij het contrast tot een minimum en houd ook rekening met de kleuren van je meubilair.

Ook niet onbelangrijk: verlichting

Verlichting kan worden toegevoegd nadat alle meubels doordacht in de woonruimte zijn geplaatst. Je kunt de puntjes op de i zetten en de woonruimte de ideale sfeer geven met de juiste verlichting.

Tegenwoordig worden hanglampen zelden gebruikt in woonkamers, in plaats daarvan worden vaker kleinere lampen gebruikt voor sfeerverlichting. Bijgevolg zijn de industriële studio- en vloerverlichting absoluut terug van weggeweest. Ze scheppen meteen een industriële sfeer in je woonruimte en verlichten snel een aanzienlijk deel ervan. Wandlampen zijn een andere opkomende stijl die je meer zal zien in woonkamers en keukens. Een wandlamp is ongelooflijk praktisch, neemt bijna weinig ruimte in en is eenvoudig te installeren.

 

9 februari 2023 wonen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *