Blog

Hoe richt je je woonkamer in?

Het inrichten van je woonkamer is een leuke bezigheid. Of je woonkamer nu klein of groot is, er zijn veel verschillende opties met wat je met je woonkamer kan doen. Zo willen sommige een grote woonkamer kleiner en knusser laten lijken en de ander juist een kleine woonkamer optisch groter laten lijken. Optisch kan dit allemaal het is natuurlijk niet dat de woonkamer ineens echt groter of kleiner is. Met de hulp van de juiste kleuren en materialen kan je dus heel veel veranderingen aanbrengen. 

 

Meubels

Hoe groot of klein je woonkamer ook is, in de meeste woonkamers staan allemaal een bank, tv meubel en salontafel. Daarna kan je zelf nog kiezen of je een boekenkast, dressoir of nog een zetel erbij zet. Welke meubels je ook neerzet, probeer het een geheel te maken. Dit kan je doen door kleuren te kiezen die goed bij elkaar passen maar ook door de zelfde materiaal te gebruiken. De vorm van je meubels kan ook een verschil maken. Zo zijn er heel veel verschillende soorten banken. Zo is er de bekende hoekbank maar ook nog de u bank, slaapbank, 2- zits bank etc. Hetzelfde geldt voor de salontafel. Deze kan je in een ronde, rechthoekig, ovaal of vierhoekig vorm aanschaffen. Kijk goed naar wat je wilt en of het past in je woonkamer.

 

Plaats van de meubels

Wanneer je alle meubels hebt die je in je woonkamer wilt gaan plaatsen wordt het tijd om de woonkamer in te richten. Als je een open keuken hebt is het verstandig om je woonkamer een echte aparte plek te maken. Je hoeft dus niet perse alle meubels recht tegen de muur te zetten. Je kan ook gemakkelijk een hoekbank in het midden zetten. Achter de hoekbank zet je dan bijvoorbeeld een leuke kast of dressoir. Hetzelfde geld voor de tv meubel en tv. Ook dit hoeft niet perse recht tegen de muur. Je kan het ook schuin in een hoek zetten. 

 

De juiste kleuren

Alleen met de juiste meubels en plaats ervan ben je al een heel eind maar is het nog niet af. Je kan natuurlijk alles wit laten maar om er een mooie en leuke woonkamer van te maken kan je er ook voor kiezen om de muren in een leuk kleurtje te verven of eventueel behang te gebruiken. Voordat je de juiste kleur voor jouw woning kan uitkiezen moet je nadenken of je een lichte of donkere woning wilt. Zo is een lichte woning vaak optisch groter en een donkere woning wat kleiner. Daarbij moet je ook kijken naar de kleur van je bank en meubels. Je kan er voor kiezen om eerst een bank aan te schaffen en daarna de kleur muur uit te kiezen maar het kan ook natuurlijk andersom. 

 

Accessoires

Om je woonkamer helemaal af te maken, kan je gebruik maken van accessoires. Hierdoor geef je de woning een eigen tint maar maak je het ook nog eens een geheel. Denk hierbij aan een leuk kleed voor op de vloer. Een spiegel aan de wand en wat leuke bloemen en planten op de tafel en naast de bank. De accessoires kan je regelmatig van plek veranderen waardoor het elke keer anders overkomt. 

26 oktober 2021 wonen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *