Blog

Hoe vind je gekwalificeerde dienstverleners voor je woning?

Elke woning heeft onderhoud nodig. Let daarom goed op wat voor huis je koopt. Sommige woningen hebben veel onderhoud nodig bij de aankoop en dat kan heel wat geld kosten. Andere woningen zijn al zo goed als af en zoals jij het huis wilt hebben. Echter, die woningen kunnen wel veel meer geld kosten. Het is dus goed om deze dingen tegen elkaar af te wegen.

Soort en frequentie van onderhoud

Allerlei soorten klussen in en buitenshuis kun je zelf uitvoeren, maar sommige klussen zijn niet voor jou bestemd, kosten veel tijd of jouw lichaam kan het niet aan. Het is noodzakelijk om voor sommige activiteiten een klusser in te huren. Enkele keren per jaar is het van belang dat je ramen worden gewassen, daarvoor kun je een glazenwasser inhuren. Verder wil je jouw tuin graag netjes onderhouden, vooral wanneer je een grote tuin met veel planten erin hebt. Een hovenier weet precies hoe een tuin onderhouden moet worden. Een schilder vraag je vaak voor groot onderhoud: je laat bijvoorbeeld in één keer je gehele huis schilderen. Dat kan dan ook 1 tot 3 dagen duren. Verder is een timmerman ook bedoeld voor groot onderhoud. Wat betreft calamiteiten (lekkage, verstopping, stroomuitval), is het noodzakelijk om snel een vakman in te schakelen. In het geval van lekkage of verstopping laat je een loodgieter komen en wanneer de stroom uitvalt bel je een elektriciën.

Op zoek naar een gekwalificeerde dienstverlener?

Wanneer je op zoek bent naar een gekwalificeerde vakman, is het belangrijk dat het een erkend bedrijf is en ingeschreven staat bij de Kamer Van Koophandel (KVK). Anders zou het zomaar kunnen dat je dienstverlener een beunhaas is. Het is ook belangrijk om opzoek te gaan naar referenties. Referenties zeggen niet altijd wat, maar vaak wel. Je kunt bij de buren, familie of vrienden vragen om advies. Kijk voor een betrouwbare en dichtstbijzijnde dienstverlener op Trustlocal

17 januari 2021 huis kopen, wonen, woon tips
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *