Blog

De huizenmarkt in Twente vertoont Westerse taferelen

Het kan geen enkele Nederlander ontgaan zijn: de huizenmarkt is booming. Waar we voorheen alleen flinke prijsstijgingen in het Westen zagen beginnen deze prijzen zich nu ook in het Oosten van het land te vertonen. Voorheen zagen we vooral absurde prijzen in steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, maar deze stijgingen trekken het laatste jaar als een speer naar het oosten toe. Wat heeft dit voor gevolgen en wat moet je wel en niet doen? In dit artikel vertel ik je graag over een aantal gesprekken met Makelaars. 

Tips van een makelaar uit Enschede

Om goede woningtips te kunnen geven moet je natuurlijk eerst informatie inwinnen bij de experts, namelijk de makelaars in Enschede. Enschede is een vrij grote stad en heeft een stuk of 10 makelaars die dagelijks bezig zijn met het begeleiden van aankoop en het verkopen van huizen. De makelaar gaf aan dat je in deze tijd er snel moet zijn en gaf me de volgende tips:

Volg elke makelaar van de stad op facebook

Dit klinkt natuurlijk heel erg logisch, maar lang niet iedereen volgt bij zijn zoektocht naar een woning de makelaars op facebook. Zodra een nieuw huis in de verkoop gaat wordt dit direct door de makelaar op Facebook gezet. Als je dit bericht ziet kun je direct contact opnemen met de makelaar om een bezichtiging te plannen

Kijk op Leeftwente.nl

Veel mensen kennen Leeftwente nog niet. Dit is een website waar huizen van alle NVM-makelaars uit Twente worden geplaatst voordat ze op Funda verschijnen. Huizen worden hier normaliter drie dagen in het voren op geplaatst. Door hier op de kijken heb je een flinke voorsprong op de andere huiszoekenden. 

Tips van een makelaar uit Losser 

De huizenprijzen stijgen niet alleen in de grote steden, maar ook in de kleine tot middelgrote dorpen. Zo ook in Losser. De gemiddelde prijs van een koopwoning in Losser is in de afgelopen drie jaren met 15% gestegen, aldus de Losserse makelaars Bond. Om ook te ervaren hoe dorpsbewoners deze stijging ervaren ging ik in gesprek met een makelaar in Losser

Alleenstaande starters zijn kansloos

De makelaar gaf aan dat veel starters op zoek zijn naar een starterswoning, maar dat deze vanwege de gestegen prijzen bijna niet meer te betalen zijn voor starters. De prijs van een starterswoning is momenteel hoger het bedrag die veel starters kunnen lenen. In veel gevallen wordt er besloten om in dit geval eerst tijdelijk een appartement te huren. Zo worden er door veel vastgoedmakelaars dan ook huizen opgedeeld in meerdere huizen om te kunnen verhuren.

11 augustus 2020 huis kopen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *