Blog

Is het verstandig om een makelaar in te schakelen?

Wanneer je van plan bent om je huidige woning te verkopen, om in een andere wijk van dezelfde plaats te gaan wonen, is dat vaak moeilijker dan je denkt. Voordat je je huis te koop aan kunt bieden, moet je in een vroeg stadium weten wat je huidige woning waard is. Je moet een duidelijk beeld hebben op de winst of verlies van je huidige woning, zodat je weet wat je financiële slagkracht is bij het kopen van je volgende woning.

Een makelaar inschakelen


Wanneer je tot de conclusie komt dat zelfs het voorwerk al voor problemen zorgt, is het verstandig om gebruik te maken van een makelaar die de huidige woning zal verkopen om vervolgens je nieuwe woning te zoeken. Neem een makelaar uit je eigen woonplaats, omdat je dan gemakkelijk kunt overleggen. Hij weet wat vergelijkbare woningen waard zijn en weet ook eerder wanneer er woningen te koop worden aangeboden in de omgeving waar je naar toe wilt verhuizen. Omdat de kosten van een makelaar niet vastliggen, moet je eerst in een onderling contact de werkzaamheden en de kosten overleggen. De makelaar zal je een goed advies geven over de vraagprijs van je huidige woning die je te koop aanbiedt. Ook zal hij zoeken naar de nieuwe woning. Hij zal tijdens het gesprek te weten willen komen wat je wensen zijn en wat je kunt betalen.

De werkzaamheden van een makelaar

Wanneer je huidige woning in de verkoop gaat, zal de makelaar regelmatig met je contact hebben om te overleggen of de vraagprijs niet is veranderd. Zodra je woning veel kijkers trekt en je met een bieder in onderhandeling gaat, zal de makelaar zich inspannen om de maximale verkoopprijs te realiseren. Wanneer de onderhandelingen plaats vinden, zal de makelaar veel contact met je hebben. Het gaat er bij de makelaar om dat je tevreden bent met de uiteindelijke verkoopprijs.

Is de woning verkocht, dan zal de makelaar weer zijn uiterste best doen om de woning te vinden waarbij al je wensen gerealiseerd worden. Wanneer hij de woning heeft gevonden, zal hij met je de woning bezichtigen om te kijken of er onderhandelingspunten zijn. Zo zal hij achterstallig onderhoud meenemen tijdens de onderhandelingen wanneer je de woning wilt kopen.

De kosten van een makelaar

Er zijn nog altijd personen die zeggen dat je het geld dat je aan een makelaar moet betalen beter voor jezelf kunt houden. Het zou verloren geld zijn. Dat is zeker niet het geval. Een makelaar zal uiteindelijk geld voor je verdienen. Hij zal je helpen wanneer er onderhandelingen plaats vinden en je begeleiden totdat alles bij de notaris is verwerkt.

 

Bron: Sweep Makelaardij

14 april 2021 wonen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *