Blog

Je huis verkoopklaar maken

De woningmarkt is krapper dan ooit! Er staan bijna geen huizen meer leeg en een huis dat te koop komt is binnen no-time weg. Woningen worden flink overboden, daarom is het een goed moment om je huis te gaan verkopen. Het liefst verkoop je je huis voor zoveel mogelijk, dat kan betekenen dat jij je huis nog wil opknappen. Hoe zorg je ervoor dat je huis verkoop klaar is? Denk bijvoorbeeld aan een nieuw design woonkamer of bijvoorbeeld een luxe keuken. Zulke opknappingen kunnen ervoor zorgen dat je huis in waarde een stuk stijgt, zonder dat je er zelf veel moeite voor hebt hoeven te doen. 

Gebruik zo min mogelijk verschillende kleuren

Kijk eens naar de kleuren op de muur. Heb jij veel verschillende kleuren op de muren van je huis zitten? Felle kleuren, donkere kleuren, wit tinten, grijs tinten, zwart tinten? Jij kunt de kleuren fantastisch vinden, maar smaken verschillen natuurlijk. Wanneer jij je huis verkoop klaar wil maken, overweeg dan om de muren gros te witten. Bezichtigers worden graag zo min mogelijk afgeleid door jouw persoonlijke smaak, zodat ze hun eigen smaak erin kunnen portretteren. Het kost je dan misschien eventjes wat tijd om de muren te verven, maar je levert het huis dan wel mooier op voor de eventuele nieuwe bewoners.   

Berg je persoonlijke spullen op

Heb jij een hele muur vol hangen met fotolijstjes? Of liggen er overal boeken, werkstukken, agenda’s? Vind je in elke hoe souvenirtjes van jullie vakantie? Super leuk natuurlijk, maar je kunt het beter wel even opruimen en achterwege laten tijdens bezichtigingen. Mensen krijgen hierdoor het gevoel dat het huis nog echt van jullie is en dat het niet van hen kan worden. Ze kunnen hun eigen spullen daardoor minder goed inbeelden in jullie huis. Daardoor bestaat de kans dat ze toch afzien van de koop, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Dus berg je persoonlijke spullen tijdelijk even op! 

Maak je huis zo licht mogelijk

Uit onderzoek blijkt dat mensen gelukkig worden van natuurlijk licht. Hoe meer licht, hoe beter. Bezichtigers zien graag in één oogopslag hoeveel licht er naar binnenvalt. Zorg er daarom voor dat je alle gordijnen, jaloezieën en lamellen open hebt staan. Als je daarnaast toch al gaat verven, zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk lichte kleuren gebruikt, hierdoor oogt de kamer lichter en groter. Ruim donkere meubels weg en zet er lichtere meubels voor terug. Kies voor lichte kussens en bijvoorbeeld een lichte deken voor op een donkere bank. En vergeet het belangrijkste niet, was je ramen, want als jij je gordijnen open doet is het natuurlijk belangrijk dat je ramen er spik en span uitzien.   

Ruim de tuin op

Als mensen van plan zijn een huis te kopen, kijken ze vaak naar drie dingen. Het huis, de schuur en de tuin. De meeste mensen die hun huis verkopen, hebben hun huis vaak helemaal op orde en verkoopklaar, maar vergeten hierdoor vaak de tuin. Een tuin is namelijk net zo belangrijk als het hele huis zelf. Als mensen bijvoorbeeld kinderen hebben, is het belangrijk dat de tuin er bijvoorbeeld kindvriendelijk uitziet. Haal onkruid weg, plant bloemen en maai het gras. Zodat wanneer mensen naar buiten kijken vanuit hun misschien wel nieuwe woning ze verrast worden door een goed uitziende tuin.

10 oktober 2022 huis verkopen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *