Blog

Het kopen van een goed hoofdkussen

Nee, een hoofdkussen koop je niet zomaar even. Een kussen is namelijk maatwerk, wil je althans elke ochtend uitgerust en zonder hoofdpijn opstaan. Welk kussen geschikt is, hangt vooral af van de slaaphouding. De combinatie van én een goed matras én een goed hoofdkussen staat garant voor de beste nachtrust. Dan stap je niet snel meer met je verkeerde been uit bed.

Slaaphouding en de keuze voor een hoofdkussen

De slaaphouding bepaalt welk hoofdkussen bij je past. In ons land slapen de meeste mensen op hun zij. Dan heb je het over ongeveer de helft van de mensen. Heb je een zacht matras en ben je een zijslaper, dan volstaat een minder stevig kussen. Is sprake van een harder matras, dan is een wat steviger kussen gewend. En ben je zelf wat te zwaar? Maak dan ook gebruik van een steviger hoofdkussen. De ondersteuning van de nek is erg belangrijk als je op je rug slaapt. Alleen met de juiste ondersteuning namelijk, voorkom je dat je wervelkolom in een knik komt te liggen, met alle nare gevolgen van dien. Rugslapers slapen doorgaans prima op een meer flexibel kussen met een ingebouwde neksteun. De kleine groep buikslapers die ons land rijk is, kan vaak het best uit de voeten met een laag en soepel kussen. Door op een laag hoofdkussen te slapen voorkom je dat je nek op onnatuurlijke wijze gebogen wordt in je slaap.

Van welk materiaal is je kussen?

Behalve de stevigheid van het kussen is ook het materiaal van het kussen belangrijk als je optimaal slaapcomfort wilt ervaren. Zo kun je prima een beroep doen op een kussen van dons en veren. Deze kussens vervormen gemakkelijk, maar zijn aan de andere kant wel lastig te wassen. Ook kunnen de veerpennetjes nog wel eens akelig door de tijk steken. Je kunt ook kiezen voor synthetisch materiaal voor je kussen. Van dit materiaal worden de meeste kussens verkocht. Relatief nieuw is visco elastisch schuim. Nadeel van deze vulling is dat het niet uit te wassen is. De tijk was je uiteraard wel uit en soms voelt een dergelijk kussen wat zweterig aan. Over zweten gesproken. Ben jij iemand die veel zweet? Gebruik dan zo natuurlijk mogelijk materiaal en zeker geen synthetische stoffen. Zorg ook dat het kussen dat je gebruikt goed uit te wassen is en voorkom dat je een kussen hebt met zogenaamd geheugenschuim.

Verleng de levensduur van het kussen

Koop je een goed hoofdkussen dan kun je daar zeker tussen de drie en vijf jaar lang plezier aan hebben. Dan is het echter ook de hoogste tijd een nieuw kussen te kopen, Als je jouw kussen regelmatig wast en al even frequent opklopt, schudt en lucht dan kun je de levensduur van het kussen verlengen. Neem de keuze voor een kussen dus niet te licht. Het bepaalt samen met het matras hoe goed of hoe slecht je nachtrust is. Kom je er niet uit en twijfel je? Vraag dan de specialist, Die weet precies welk kussen het best bij je past. 

Kijk ook eens online voor het allerbeste hoofdkussen!

18 november 2020 Geen categorie
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *