Blog

Een nieuw jasje doet je huis goed

Ben je van plan je woning te verkopen? Of wil je gewoon dat deze er piekfijn verzorgd uitziet? Als je huis goed in de verf zit verhoogt dat de waarde. Het is ook logisch, want verf beschermt binnen en buiten en maakt duidelijk dat je aandacht hebt voor het onderhoud. Verven kan je laten doen door een professional maar een handige doe-het-zelver komt ook een heel eind. Ga jij binnenkort aan de slag? Met de onderstaande tips ben je goed voorbereid.

1. Check je materialen

Verf kan je relatief lang bewaren als je deze goed hebt afgesloten. Maar verf verliest wel kleur. Gebruik dus nooit oude verf in combinatie met nieuwe verf. Bepaal hoeveel m2 je gaat verven en het aantal lagen en koop voldoende, maar niet te veel voor de klus, dat bespaart restjes. Gebruikte kwasten zijn vaak minder geschikt voor een strak resultaat, check je materiaal. Dat geldt zeker voor de ladder of de trap. Werk veilig en comfortabel.

2. Weet welke verf je moet gebruiken

Verffabrieken maken verschillende soorten verf voor verschillende toepassingen. Voor buiten zijn er zijde- en hoogglanslakken zoals Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak . Verf voor buiten is bestand tegen het Hollandse klimaat en Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak bevat materialen die een langere levensduur garanderen. Voor het binnenwerk kan je kiezen uit vele soorten waar onder matte verf. Voor omgevingen die vochtig zijn zoals je badkamer is er schimmelwerende verf, dat voorkomt schimmels maar verwijdert ze niet. Gebruik indien nodig altijd een schimmeldodend product voordat je een vochtige omgeving gaat verven,

Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak

3. Voorbereiding

Veel klussers hebben een hekel aan de voorbereidende werkzaamheden. Maar alles wat je niet aanpakt, zal je later kunnen zien en zorgt voor een minder strak en egaal resultaat. Het repareren van kleine gaatjes en scheuren, het ontvetten en schuren is de basis van goed schilderwerk en daarmee bereikt ook de vakman het beste resultaat.

Ga je buiten schilderen, wacht dan op een mooie dag zonder regen en te hoge temperaturen. Hierdoor droogt de verf sneller en meer egaal.

4. Werk zorgvuldig en geduldig

Verven is een kwestie van zorgvuldigheid. Bij de eerste verfbeurt oefen je een beetje kracht uit op de kwast of de roller. Werk in een richting en voorkom dat de kwast te droog wordt. Als je de gehele oppervlakte hebt gedaan, verf je deze nogmaals. Deze keer oefen je geen kracht uit op de kwast en ga je weer in dezelfde richting. Hierdoor voorkom je dat streken te zien zijn als je klaar bent

5. Laat verf altijd goed drogen

Wil je nog een tweede laag aanbrengen, zorg dan voor een goede planning. Op het etiket staat hoe lang de verf moet drogen bij diverse temperaturen. Zorg dat je verf ondertussen goed wordt afgesloten en bewaar je kwasten in water, olie of terpentine.

6. Verwijder tape zo snel mogelijk

Het kleefmiddel van de tape kan reageren met de verf. Verwijder de tape dus zodra dat kan en voordat de verf droog is. Hiermee voorkom je lelijke plekken in de verf.

31 juli 2020 huis kopen, wonen, woon tips
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *