Blog

Op een goede manier je geld verzekeren

Wanneer je krediet aanvraagt ​​bij een bank of andere financiële instelling, zal de kredietverstrekker zeker een kredietwaardigheidscheck doen. Dit komt omdat de geldschieter of schuldeiser een garantie wil krijgen dat zijn geld veilig is belegd. Daarom zal de schuldeiser je bij het aanvragen van een lening meestal voorstellen of zelfs verplichten om een ​​kredietverzekering af te sluiten. Kredietverzekering is een verzekering die aan een bank of andere kredietinstellingen wordt verstrekt als bescherming wanneer je je termijnen niet betaalt. Je moet dit ook doen om je kredietkwaliteit te beschermen tegen negatieve effecten op de liquiditeit van je bedrijf. Met andere woorden, een kredietverzekering kan voorkomen dat je niet aan je huidige betalingsverplichtingen kunt voldoen. Geld uitgeven aan een kredietverzekering betekent dat je het geld op een verstandige manier heeft verzekerd voor uw betere toekomst.

Waarom zou je een kredietverzekering afsluiten?

Er zijn twee belangrijke redenen om een ​​kredietverzekering af te sluiten. Ten eerste omdat je je eigen kredietproblemen wilt oplossen. Als het risico van wanbetaling zich in de toekomst voordoet, worden je erfgenamen daar niet mee belast. De tweede reden kan zijn dat een kredietverzekering een vereiste is die de bank stelt bij het aanvragen van een lening. Momenteel raden bijna alle banken kredietverzekeringen aan, hetzij in een pakket, hetzij afzonderlijk.

Voordelen van het afsluiten van een kredietverzekering

Er zijn drie voordelen die debiteuren kunnen behalen door een kredietverzekering af te sluiten, namelijk betaling van het resterende krediet of leningen zonder achterstand, rentebetalingen op resterende leningen of leningen plus achterstanden en rentebetalingen van maximaal drie maanden krediet of volledige limiet betalingen . Daarnaast heb je als bijkomend voordeel dat je toegang krijgt tot de financiële database van je klant en de zekerheid dat de claim inning wordt afgehandeld door een kredietverzekeringsmaatschappij en dat incassokosten samen verzekerd zijn. Zo heb je nergens meer omkijken naar als je je krediettermijnen niet betaalt en gebruik moet maken van de kredietverzekering.

8 juni 2022 Geen categorie
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *