Blog

Tafelblad

Een massief houten tafelblad, een droom voor iedere Nederlander. Het centrum van de eetkamer moet er natuurlijk wel uitzien als een waar pronkstuk. Dit kan bereikt worden met een massief houten tafelblad. Maar waar moet ik bij de aankoop hiervan op letten. Hieronder lees alles over een massief houten tafelblad op maat.

De vorm

Je hebt massief houten tafelbladen in vele verschillende vormen. Het voordeel van deze zelf op maat maken is natuurlijk dat je zelf kan bepalen wat de vorm wordt, zonder dat je moet gaan zoeken of jouw perfecte blad ertussen zit in een meubelwinkel. De vorm is heel belangrijk. Er zijn veel mogelijke vormen, denk dan bijvoorbeeld aan: ronde vormen, vierkante vormen, organische vormen en nog veel meer andere soorten vormen. Hiertussen kan jij kiezen bij het bestellen van een massief houten tafelbladen op maat. Let bij de keuze op de kamer waar jouw tafelblad komt te staan. Hoeveel ruimte heb je voor het tafelblad of wat is de vorm van de kamer? Dit zijn goede vragen om jezelf te stellen.

Het ontwerp

Als je een massief houten tafelblad wilt, moet je eerst nadenken over de vorm en de maat. Als je erover uit bent wat je ongeveer wilt moet je een ontwerp gaan maken. Het is vaak lastig om uit je hoofd meteen met een ontwerp voor een tafelblad te komen. Daarom is het handig om inspiratie op te doen. Dit kan op websites zoals Pinterest, waar heel veel ideeën staan waar jij inspiratie van op kan doen. Na te hebben georiënteerd moet je ook daadwerkelijk het tafelblad gaan ontwerpen. Dit kan je zelf doen, of door een bedrijf laten doen. Neem hier de tijd voor!

Het onderstel

Een massief houten tafelblad is zwaar, dit moet je meenemen in de keuze van een onderstel. Het kunnen niet 2 kleine pootjes zijn die je onder het blad plakt. Ook hier moet je goed over nadenken. Een metalen onderstel is hetgeen waar veel mensen voor gaan, het is stevig en ziet er vaak ook mooi uit mits je het in een passende kleur verft. Een veel gemaakte keuze is uiteraard ook natuurlijk hout. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je tafelblad ook al hout is dus dat het sowieso zal gaan matchen. Je moet natuurlijk er wel aan denken dat het onderstel dan sterk genoeg is. Vaak wordt er gekozen voor een groot houten blok dat in het midden van het tafelblad geplaatst wordt, dit voor goede stabiliteit.

Bron: www.stylishcolors.eu 

22 juni 2021 wonen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *