Blog

Tips voor het creëren van een rustplek in de tuin

Maak van de tuin bij je woning een plek om te kunnen ontspannen na een lange dag op het werk en om samen met je partner van het mooie weer te kunnen genieten. Kies voor een tuin waar je niet alleen in de zomermaanden van geniet, maar ook in de herfst en het voorjaar. Plaats bijvoorbeeld een veranda, of kies voor een prieel met daaronder een comfortabele loungeset! De veranda en het prieel bieden bescherming tegen neerslag, tegen de harde wind, enzovoorts. 

Op deze pagina lees je meer over de wijze waarop je van de tuin een plek kunt maken om tot rust te komen. 

Zorg voor een comfortabele loungeset of tuinstoelen 

Er is niets vervelender dan een harde tuinbank! Kies daarom voor een comfortabele loungeset, of ga voor twee losse tuinstoelen. Bij tuinstoelen is het wenselijk dat de rugleuning naar achter kan worden geklapt. Gebruik je een loungeset in de tuin, dan wil je hier op kunnen leggen. Neem om deze reden een loungeset van in ieder geval twee bij twee meter groot. 

Tip: ook een picknicktafel komt vaak van pas in de tuin! Niet om comfortabel op te liggen, maar wel om met het hele gezin aan te kunnen eten. Ook handig, wanneer je gasten hebt die blijven dineren of barbecueën.

Maak een plan voor de beplanting in de tuin 

Het beplanten van de tuin lijkt vaak heel eenvoudig. Je bezoekt de tuinwinkel en schaft een combinatie van verschillende soorten planten en struiken aan om de borders te kunnen vullen. Verstandiger is het om vooraf na te denken over een plan voor de tuin! Denk bijvoorbeeld na over de wijze waarop je voor een gelaagde border kunt zorgen. Door hoge struiken aan de achterkant van een border te plaatsen en naar voren toe steeds kleinere planten te gebruiken, creëer je een heel speels effect. 

Let bij de aankoop van de verschillende planten op de bloeitijd. Sommige planten zijn het mooist in het voorjaar, terwijl andere planten het goed doe in het najaar of de winter. Je wilt dat er het hele jaar door iets te zien is in de tuin! 

Haal insecten naar je tuin met een vlinderstruik 

Een vlinderstruik ziet er niet alleen ontzettend mooi uit! Het zorgt er ook nog eens voor dat er tal van verschillende insecten richting de tuin komen. Denk aan bijen, verschillende soorten vlinders, enzovoorts. De insecten ruimen de tuin niet alleen voor je op, maar werken ook heel ontspannend. Volg de vlinders die om je heen dwarrelen, kijk hoe een bij op de stamper van de bloemen in de tuin plaatsneemt, enzovoorts. 

Tip: in plaats van een vlinderstruik kan ook het gebruik van een insectenhotel het overwegen waard zijn. Een insectenhotel hang je aan de schutting of het schuurtje van je woning. 

Een zwembad of jacuzzi in de tuin 

Voeg nog enige luxe toe, om helemaal te kunnen ontspannen! Dit doe je bijvoorbeeld door voor een jacuzzi of zwembad in de tuin te kiezen. Met name een inbouwzwembad is de laatste jaren populairder geworden.

24 maart 2021 wonen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *