Blog

Tips en tricks: Je eerste huis kopen?

Ben jij op zoek naar je eerste huis? Of heb je misschien al een huis op het oog? Maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? In dit artikel lees je tips en tricks rondom het kopen van je eerste huis. Als starter kan het lastig zijn om in deze tijd in de huizenmarkt het overzicht te behouden. Welke stappen zijn bijvoorbeeld handig om allemaal te doorlopen? Schakel je wel of geen hulp in van een notaris? En als je dit wel doet wat is dan de goedkoopste notaris en beste notaris? Hieronder lees je daar meer over.

Wel of geen notaris?

Nadat je eenmaal een huis op het oog hebt wil je natuurlijk de stappen kunnen ondernemen tot het kopen van het huis. En daarom kan het handig zijn om jezelf af te vragen of je de hulp wilt gaan inschakelen van een notaris. Persoonlijk raad ik het iedereen aan en met name starters. Een notaris weet namelijk precies welke stappen je allemaal moet doorlopen en welke gegevens en papieren allemaal van belang zijn. Door dit samen met een notaris te doen biedt dit jou meer rust en hopelijk ook meer zekerheid. Maar dan rust de volgende vraag, namelijk; hoe vind ik een goede en niet al te dure notaris? Het is aan te raden om een notaris te nemen die bij jou uit de buurt komt. Woon je bijvoorbeeld in de omgeving van Rotterdam? Neem dan een notaris in Rotterdam. Vaak weet een notaris uit de buurt alle ins en outs over de omgeving en de eventuele details die voor elke gemeente anders kunnen zijn. Daarnaast scheelt het ook reistijd als je een notaris uit de buurt uitkiest.

Wel of geen aankoopmakelaar?

Veel mensen twijfelen vaak of ze het wel nodig vinden om een aankoopmakelaar te nemen. Maar over het algemeen kan dit zeker geen kwaad en is dit zelfs aan te raden. Ben je een starter dan zou ik het sowieso doen. Natuurlijk kost een aankoopmakelaar wel geld, maar door de juiste keuzes te maken (onder andere met je aankoopmakelaar) kun je soms geld besparen waardoor je de kosten eruit hebt. Zo brengt het dus veel voordelen met zich mee als je een aankoopmakelaar neemt. 

 

4 juni 2021 huis kopen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *