Blog

Tips voor het verwijderen van een wespennest in de spouwmuur

Heb je last van een wespennest in de spouwmuur? Wespennesten kunnen gevaarlijk en moeilijk zijn om zonder professionele hulp te verwijderen, vooral als ze in je muren leven. In dit artikel vertellen we je meer over hoe je van ze af kunt komen als ze al in je huis zitten.

Tips om een wespennest af te komen

Hieronder een aantal tips voor het verwijderen van een wespennest in de spouwmuur:

Zoek de in- en uitgang van het wespennest

Houd wespen die buiten zijn in de gaten en kijk waar ze heen gaan. Ze gebruiken meestal dezelfde vluchtlijnen, dus als je wespen ziet die dezelfde kant op gaan en dan uit dezelfde richting komen, heb je kans het nest te lokaliseren.

Blokkeer nooit muurholtes om te voorkomen dat wespen uit hun nest ontsnappen. 

Als ze geblokkeerd zijn, kunnen wespen door gipsplaat, hout en allerlei andere materialen kauwen om een uitweg te vinden. Als ze door bouwstof beginnen te kauwen om een uitgang te vinden, kunnen ze doorbreken naar de binnenkant van het pand, en de situatie kan van kwaad tot erger gaan als de bewoners van het nest zich in het interieur van je huis legen.

Plaats een lokval

Maak een lokval en plaats die op een plek in de buurt van de ingang van het wespennest om de wespen weg te lokken van de kolonie. Je hoeft alleen maar een lege tweeliterfles te nemen en er de hals af te snijden om een brede ingang te maken. Leg altijd ’s morgens vroeg een lokval en ga ’s avonds verder met de behandeling van het nest, als er meer wespen in het nest zijn. De enige keer dat je de ingang moet afdichten is als je klaar bent om het nest te behandelen.

Draag beschermende kleding

Zorg ervoor dat je voldoende beschermende kleding aan hebt als je in de buurt van het nest komt. Verwijderen kan een lang en lastig proces zijn, dus het dragen van handschoenen, dikke truien, een lange broek, een muts en gezichtsbedekking is essentieel om vervelende steken te voorkomen als het mis gaat.

 

24 juni 2022 Geen categorie
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *