Blog

Tips voor het verzorgen van je tuin

Iedereen wil graag dat zijn tuin er mooi bij ligt. Dat is vaak het eerste wat gasten zien als ze naar buiten kijken en niks is zo vervelend dan dat je tuin er dan niet goed bij ligt. Hoe zorg je ervoor dat je tuin er altijd goed uit ziet? Iedereen heeft namelijk wel eens een keer dat je tuin er even niet uit ziet. Bijvoorbeeld door extreme droogte of door onkruid dat opeens overal naar boven komt. Gardena sprinklersysteem zorgt er voor dat je tuin er altijd spik en span uitziet. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over je tuin! 

Sproeien, sproeien en nog een sproeien

De aarde warmt op, de temperaturen stijgen en we hebben steeds hetere zomers. Dat klinkt heel lekker, maar is slecht voor onze tuinen. De grond wordt namelijk heel droog en er valt weinig tot geen water om de grond in leven te houden. Daarom is het aanschaffen van Gardena sproeiers erg belangrijk om je grond levendig te houden. De sproeiers zorgen er namelijk voor dat de grond continu water krijgt. Daarnaast wordt het water ook eerlijk verdeeld door de sproeistand die op de sproeiers zit. Zo wordt het gras gelijktijdig allemaal weer groen.  Zo hoef je je in de zomer dus geen zorgen meer te maken om je tuin. 

Verticuteer gras één keer per jaar

Vaak heeft een tuin een groot stuk gazon. Soms neemt dit de hele tuin in, soms is het een klein stuk. Maakt niet uit of het groot of klein is, het heeft vereist natuurlijk het nodige onderhoud gedurende het jaar. Om te zorgen dat het gras goed groeit, hebben de wortels voldoende zuurstof nodig. Vaak ontstaat na verloop van tijd een harde ondergrond onder het gras, waardoor de zuurstof er nog moeilijk bij kan komen. Om de bodem weer los te maken dien je deze dus los te harken met een speciale verticuteerhark. Je haalt hiermee de bovenste laag weer los, zodat het gazon weer voldoende lucht kan krijgen. 

Laat het gras maar groeien

Vaak wordt de grasmaaier er al snel bij gepakt wanneer het gras ook maar een millimeter te hoog is. Logisch ook, want jij wil graag dat jouw gras er mooi bij ligt. Alleen is het in de zomer verstandiger om je gras wat langer te laten groeien. Maar wat is dan lang? Idealiter vijf centimeter. Het gras kan beter te lang zijn dan te kort. Als je het gras namelijk kort laat, heb je de kans at het een stuk sneller uitdroogt. Met langere grassprieten zorg je ervoor dat je gazon minder snel verbrand. Dit komt omdat langer gras meer schaduw voor de kroon van de plant biedt en zo zal deze dus minder snel uitdrogen.

Gebruik regenwater

Als het heel warm is in de zomer, dan betekent dat ook vaak droogte. En niet alleen bijvoorbeeld in je tuin, maar overal. Dit kan ervoor zorgen dat je je tuin in de zomer niet meer mag besproeien, omdat daar niet genoeg water voor is. Een oplossing hiervoor is dan regenwater! Je kunt dit het hele jaar opvangen in een regenton, zodat je in de zomer genoeg hebt. Daarnaast is regenwater duurzaam en gezonder voor je planten. Het bevat geen chloor en nauwelijks kalk. Een win-win situatie dus!

10 oktober 2022 woon tips
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *