Blog

Toe aan een nieuwe garagedeur? Hier moet je op letten

Heeft je garagedeur zijn beste tijd gehad en is hij toe aan vervanging? Dan is dit blogartikel een must-read voor jou. We delen namelijk een aantal waardevolle tips met je over waar je op moet letten als je een nieuwe garagedeur gaat uitkiezen.

Stem de garagedeur af op het gebruik van de garage

Als je een garagedeur gaat uitkiezen is één van de belangrijkste dingen waar je op moet letten het gebruik van de garage. Gebruik je de garage bijvoorbeeld als een opslagplaats, dan is het handig als de garagedeur zo min mogelijk ruimte in de garage inneemt. Een kanteldeur die tijdens het openen naar binnen moet kunnen kantelen is dan dus geen goede optie. Beter is om voor een roldeur voor garages of openslaande deuren voor garages te kiezen.

Een ander voorbeeld: als je de garage dagelijks in en uitgaat, omdat je bijvoorbeeld met de fiets naar je werk of naar school gaat, is het belangrijk om een doorloopdeur in de garagedeur te integreren. Een losse deur is ook een optie. Hierover vertellen je straks meer.

Kies het juiste materiaal: hout of aluminium

Garagedeuren worden gemaakt van aluminium en van hout. Een houten garagedeur heeft de voorkeur als een landelijke uitstraling gewenst is. Bij een strakke moderne woning past een aluminium garagedeur vaak beter.

Wat goed is om te beseffen, is dat hout onderhoud nodig heeft. Als je er dus niet van houdt om onderhoud te moeten plegen of geen kosten wilt maken om het werk uit te besteden, dan is een deur van aluminium wellicht de beste keuze.

Ramen in het deurblad

Sommige garagedeuren bieden de optie om ramen in het deurblad te laten verwerken. Garagedeuren waarmee je de meeste opties hebt voor wat betreft ramen, zijn openslaande garagedeuren. Ramen in het deurblad zijn met name gewenst als je de garage als werkruimte gebruikt of er bijvoorbeeld je hobby beoefend. Een beetje daglicht is dan immers prettig.

Wel of geen doorloopdeur

We hadden het er net al even over, de doorloopdeur. Garagedeuren die met een doorloopdeur geleverd kunnen worden zijn sectionale garagedeuren en kanteldeuren. Bij een sectionale garagedeur wordt de doorloopdeur los naast het deurblad geplaatst. Bij een kanteldeur kun je ervoor kiezen om een doorloopdeur in het deurblad te integreren. Het hangt ervan af hoeveel ruimte er is of er een losse doorloopdeur kan worden geplaatst

Advies nodig? Bezoek een garagedeur specialist

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er nogal wat zaken waarmee je rekening moet houden bij het uitkiezen van een garagedeur. Ons advies is om altijd bij een garagedeur specialist langs te gaan en advies op maat te vragen. Met dit artikel heb je in ieder geval al een aantal belangrijke aandachtspunten om tijdens het adviesgesprek te bespreken. Doe er je voordeel mee!

 

3 januari 2023 woon tips
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *