Blog

Vergroot je huidige woning flink in m2 met een dakkapel

Klaag je al tijden over ruimtegebrek in je huidige woning? Is het wooncomfort niet meer wat het geweest is? Is jullie gezin de afgelopen jaren enorm gegroeid en zijn jullie toe aan meer leefruimte? Dan biedt een dakkapel vaak de oplossing!

Een dakkapel, de afgelopen jaren zien we deze op steeds meer woningen pronken. Dat is ook niet zo vreemd, want het is een ware verrijking voor je woning. Een dakkapel is eigenlijk niet meer dan een opbouw die (meestal) op een schuin dak wordt geplaatst. Veel woningen in Nederland beschikken over een schuin dak. Dit ziet er natuurlijk wel heel speels uit, maar beperkt ook de leefruimte op zolder aanzienlijk. Dankzij een dakkapel is dit probleem verleden tijd. Zo geniet je niet alleen van meer licht, maar ook meer beloopbare vierkante meters in huis.

Hoe wordt een dakkapel geplaatst?

Een dakkapel kan op verschillende manieren geplaatst worden. Hierbij wordt er meestal gekozen tussen een prefab model of een traditionele dakkapel.

Bij een prefab model wordt de dakkapel al in de fabriek geproduceerd en hoeft deze enkel nog op het dak geplaatst te worden. Het voordeel hiervan is dat de klus vaak binnen één dag al geklaard is en de kwaliteit vaak veel beter is. Dit komt voornamelijk doordat er in een fabriek strengere controles gelden. Natuurlijk moeten de bouwvakkers ook bij een traditionele dakopbouw aan allerlei regels voldoen, maar toch kan dit minder streng gecontroleerd worden dan in een fabriekssetting.

Bij een traditionele dakkapel wordt de dakkapel ter plekke gebouwd. Hierbij moet je wel rekenen op een langere verbouwing, maar het resultaat zal zeker net zo mooi zijn als bij een prefab model. Het is vaak afhankelijk van het type dak en je eigen wensen welke dakkapel het meeste geschikt is. De fabrikant kan jou hierover informeren.

Hoe wordt een dakkapel geplaatst

Voordelen van een dakkapel

De dakkapel kosten kunnen misschien even slikken zijn, maar bedenk ook dat je door deze verbouwing van enorm veel voordelen kunt genieten. Bovendien is het duurder als je naar een andere woning moet verhuizen. Wij zetten de belangrijkste voordelen van een dakkapel voor jou op een rijtje:

  • Wist je dat je na de verbouwing direct van een hogere verkoopwaarde van het huis profiteert? Door het plaatsen van een dakkapel creëer je immers meer beloopbare ruimte. Door een verhoging van het aantal m2 in huis, zal dit zeker van grote invloed zijn op de taxatiewaarde van de woning. Hierdoor haal je de verbouwkosten er uiteindelijk ook weer grotendeels uit. Zeker als je de woning in de toekomst ooit wilt verkopen.
  • Het grootste voordeel van een dakkapel is dat je natuurlijk van veel meer extra ruimte Vooral bij een schuin dak is het vaak lastig om van de zolderkamer een functionele ruimte te maken. Dankzij een dakkapel maak je van een onhandige ruimte een fijne kamer. Hierdoor ben je bijvoorbeeld in staat om een extra slaapkamer, badkamer of werkkamer te realiseren. Dankzij een dakkapel woon je dus groter, zonder dat je hiervoor hoeft te verhuizen.
  • Naast bovenstaande voordelen creëer je ook nog eens veel meer licht op zolder. Dat is hard nodig, want deze ruimte wordt juist gekenmerkt doordat er meestal te weinig natuurlijk lichtval is. Met een dakkapel is dit probleem gelukkig verleden tijd. Een ruime en lichte kamer, wat wil je nog meer?!
17 augustus 2019 wonen, woon tips
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *