Blog

Verhuistips: maak de verhuizing makkelijker

Ga jij binnenkort verhuizen? De aanloop naar de verhuizing is een stressvolle periode waarin genoeg te regelen valt. In deze blog lees je 3 tips die de verhuizing een stuk makkelijker maken!

 

Begin op tijd met inpakken

Vaak weet je een aantal maanden voor de verhuisdag al dat je gaat verhuizen. Zorg ervoor dat je dan ook al begint, er zijn namelijk genoeg dingen die je alvast kunt doen. Begin bijvoorbeeld met het sorteren van je spullen: wat is belangrijk en wat kan weg? Maak ook een onderscheid in spullen die je nog nodig hebt en spullen die je niet meer gebruikt, en eigenlijk wel alvast kunnen worden ingepakt.  Begin ook met het verzamelen van verhuisdozen en inpakmateriaal: zo kun je de spullen die je niet meer gebruikt alvast inpakken voor de verhuizing. Werk gestructureerd, label de dozen bijvoorbeeld per ruimte in huis. Zo beland tijdens de verhuizing de doos op de goede plek.

Vergeet administratieve taken niet

Je bent je er vast en zeker bewust van dat je bij ontzettend veel instanties en mensen een adreswijziging moet doorgeven. Maar vergeet niet dat naast je adreswijziging soms meer geregeld moet worden.  Verhuis je naar een andere stad of dorp? Kijk dan of het nodig is om je zelfzorg opnieuw te regelen. Onder zelfzorg valt een huisarts, tandarts, apotheek en fysiotherapeut. Heb je kinderen? Dan kan het voorkomen dat je een nieuwe school en/of opvang moet regelen.  Een verhuizing is een goed moment om je energiecontract eens beter te bekijken: kun je het contract mee verhuizen, of moet je een nieuwe afsluiten? Dit geldt ook voor het contract met je internet/tv en bellen provider. Ook qua verzekeringen is het soms voordeliger om over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij.  Maak, zodra je weet dat je gaat verhuizen, een checklist van instanties waar je iets (opnieuw) moet regelen en een lijstje met instanties, vrienden, familie en kennissen die een adreswijziging moeten ontvangen. Begin rustig aan met het afwerken en vaak ook aanvullen van deze lijst.

Regel hulp en transport

Zodra de verhuisdag is geplant is het belangrijk om het transport te reserveren. Bekijk goed welk type vervoer je nodig hebt en hoe vaak je heen en weer wilt rijden. Bepaal zo welk formaat verhuiswagen je nodig hebt. Ga je verhuizen naar een appartement? Regel dan ook direct een verhuislift: dit maakt het verhuizen een stuk eenvoudiger.  Schakel de hulp in van vrienden, familie en/of kennissen. Maak een taakverdeling voor de verhuisdag: zo zorg je ervoor dat alles soepel verloopt.  Schakel je een verhuisbedrijf in? Dat wordt ten alle tijd aangeraden. Een verhuisbedrijf beschikt over de juiste kennis, ervaring en materialen om je verhuizing zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen. Bovendien is je inboedel verzekerd tegen eventuele schade die tijdens de verhuizing is ontstaan. Daarnaast bieden verhuisbedrijven vele extra diensten, zoals inpakservice, montageservice en liftservice.

Ben je op zoek naar een verhuisbedrijf bij jou uit de buurt of wil je meer informatie over verhuizen? Neem dan een kijkje op vsnm.nl.

20 mei 2022 verhuizen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *