Blog

Verhuizen? Zo zorg je voor meer veiligheid

Als je gaat verhuizen wil je er natuurlijk van verzekerd zijn dat je nieuwe woning goed is beveiligd. Hoe zorg je ervoor dat je je veilig voelt in je nieuwe woning? En misschien nog wel belangrijker, hoe erg je ervoor dat je veilige gevoel geen schijnveiligheid is? Lees het hier. De eerste tipo voor het beveiligen van je nieuwe woning is het aanschaffen van een beveiligingscamera. Er zijn verschillende soorten beveiligingscamera’s, welke jij nodig hebt hangt af van het type huis dat je hebt. Een digitale deurspion is voor iedereen handig. Hiermee zie je precies wie er voor je deur staat en wanneer er wordt aangebeld. Zo hoef je nooit meer de deur te openen voor onbekende mensen. Het is aan te raden om de deurspion altijd in combinatie met een goede buitenlamp aan te schaffen, zo kun je ook als het donker is zien wie er voor de deur staat.

Een handige kierstandhouder

De tweede tip voor het beveiligen van je nieuwe woning is het aanschaffen van een handige kierstandhouder. Soms is het verstandig om de voordeur niet volledig te openen, bijvoorbeeld als je niet zeker weet wie er voor de deur staat. Met een kierstandhouder kun je de deur openen, op een kier vastzetten en als je zeker weet wie voor de deur staat kun je vervolgens de deur volledig openen. Zo voorkom je dus dat er ongewenst bezoek je woning binnenkomt. Veel deuren hebben wel een ketting, maar een kierstandhouder is een stuk steviger en dus veiliger dan zo’n ketting.

Een slimme rookmelder

Een ander soort gevaar is brandgevaar. De derde tip voor het beveiligen van je woning is dan ook om een slimme rookmelder aan te schaffen. Slimme rookmelders zijn met elkaar en met het wifi netwerk verbonden. Bij rook gaan alle gekoppelde rookmelders in huis af en wordt er een bericht gestuurd naar de smartphone van bijvoorbeeld vrienden of familie. Zorg ervoor dat op elke verdieping minimaal één slimme rookmelder aanwezig is.

4 januari 2022 wonen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *