Blog

Vijf tips voor het vinden van een goede kast op maat

Als je op zoek bent naar een kledingkast op maat, wil je ervoor zorgen dat je een die je levensstijl en budget past. Aangepaste kasten zijn immers een investering, waar je nog jaren mee zult leven. Hier zijn vijf tips om je te helpen bij je zoektocht naar een goede kast. 

 

  1. Meet zorgvuldig.

Meet twee keer en koop één keer. Voordat je op zoek bent naar een op maat gemaakte kast, dien je je bestaande ruimte zorgvuldig opmeten, zodat je precies weet hoeveel ruimte je hebt om mee te werken. Dit geef je een idee van wat voor soort functies en ontwerpelementen in je ruimte passen en help je ervoor te zorgen dat de nieuwe kast niet te groot of te klein wordt. 

 

  1. Denk na over wat je wensen en je behoeften zijn.

Bedenk welke functies belangrijk zijn voor je aangepaste kast en welke leuk zijn om te hebben, maar niet noodzakelijk. Heb je bijvoorbeeld verstelbare planken nodig of alleen vaste? Heb je laden nodig of alleen open rekken? Dit soort vragen kan helpen om je zoekopdracht te verfijnen en tijd te besparen bij het rondkijken. 

 

  1. Oriënteer je en vergelijk prijzen.

Het is handig om je te oriënteren als het gaat om het vinden van de juiste aangepaste kast binnen je budget bereik. Wees niet bang om prijzen tussen verschillende bedrijven te vergelijken; het kan geen kwaad om te vragen of ze de prijs van een ander bedrijf kunnen evenaren of overtreffen (zolang het maar binnen de perken blijft). Misschien vind je wel een verborgen juweeltje dat mooie kwaliteit biedt voor een fractie van de prijs.           

  1. Kies voor kwaliteit

Kies bij de keuze van materialen altijd voor kwaliteit boven prijs, vooral als het gaat om houten onderdelen van je kastsysteem (zoals planken of laden). Nu investeren in materialen van hogere kwaliteit betekent later minder reparatiekosten door kromtrekken of andere schade door goedkopere materialen.

 

  1. Overweeg het inhuren van een deskundige Design Consultant

Als al het andere faalt, wees niet bang om het huren van een professionele ontwerper die gespecialiseerd is in op maat gemaakte kasten, ze kunnen helpen sturen je in de richting van opties die zowel je levensstijl behoeften en budget beperkingen passen, terwijl ook het aanbieden van nuttige adviezen langs de weg met betrekking tot materiaal keuzes, kleurenschema’s, enz. Bovendien: hun expertise kan tijd besparen, omdat ze al weten welke bedrijven bieden hoge kwaliteit producten tegen redelijke prijzen-geen onderzoek nodig. 

Conclusie

Het vinden van een goede aangepaste kast hoeft niet moeilijk te zijn; het vergt gewoon geduld en een zorgvuldige afweging van alle beschikbare opties voordat je aankopen doet of verplichtingen aangaat. Door deze vijf tips te volgen – zorgvuldig meten, behoeften/wensen overwegen, rondkijken/prijsvergelijken, waar mogelijk kiezen voor kwaliteitsmaterialen, overwegen een deskundige ontwerper in te schakelen – zou iedereen in staat moeten zijn zijn droomkast te vinden zonder dat het je een vermogen kost. 

 

Bron: https://www.elkekastopmaat.nl/

21 februari 2023 wonen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *