Blog

Wanneer is lekdetectie nodig?

Lekdetectie is een essentieel proces dat je kan helpen om lekkages op te sporen en te identificeren op plaatsen waar je niet eens weet dat ze bestaan.

Waarom een lekdetectie?

Het is vrij duidelijk dat er een lekkage in de gootsteen van de badkamer zit als je een plas onder de leidingen vindt. Zo zijn er talloze andere voorbeelden van zichtbare lekkages. De echte uitdaging bij het oplossen van problemen met lekkende leidingen is echter het kunnen opsporen van de lekkages die onder de grond liggen of zelfs in beton zijn ingekapseld. Traditionele methoden om een lekkage op te sporen waren erg destructief en leidden tot kostbare reparaties. De huidige lekdetectie technieken zijn echter veel minder ingrijpend.

Wanneer is lekdetectie nodig?

Hier zijn vier tekenen dat je meteen een lekdetectiespecialist moet inschakelen:

  1.     Je merkt een plotseling verlies van waterdruk

Je kunt op een dag plotseling een daling van de waterdruk ervaren. Toch, als het na een paar uur of na een dag beter is, heeft het probleem meestal te maken met de toevoerleiding. Misschien had de stad een waterleidingbreuk, enz. Maar dat soort oorzaken voor een waterdrukverlies zal in korte tijd beter worden. Als je merkt dat je kranen gewoon niet meer spuiten zoals vroeger en het wordt na een dag of wat niet beter, dan is het zeker tijd om er een lekdetectie specialist bij te halen.

  1.     Je waterrekening lijkt plotseling buitengewoon hoog

Als je een abnormaal hoge waterrekening krijgt, is het eerste wat je moet doen terugdenken aan wat je die maand gedaan hebt. Heb je het gazon te veel water gegeven? Heb je het zwembad vol laten lopen? Als je geen enkele reden kunt bedenken waarom je waterrekening zo hoog zou moeten zijn, dan moet je zeker iemand laten komen om te controleren op verborgen lekken.

  1.     Sijpelend water

In sommige gevallen lijkt het water in je achtertuin regelrecht uit de grond te komen. Als dit gebeurt, is de kans groot dat het water afkomstig is van een lekkage in een leiding op je eigendom.

  1.     Je koopt of verkoopt een huis

Bij elke transactie waarbij je een eigendom koopt of verkoopt, moet je een inspectie laten doen. Alleen zo kun je er zeker van zijn dat het eigendom dat je koopt in goede staat is.

 

 

 

24 juni 2022 Geen categorie
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *