Blog

Wanneer moet je je groepenakst vervangen

Het vervangen van groepenkasten is iets dat mensen niet zo snel in het achterhoofd hebben zitten als ze na denken over het onderhouden van hun huis. Toch is het erg belangrijk om zo nu en dan in je oude meterkast het één en ander te vervangen. Hoewel de meterkast vervangen misschien wat ver gaat, kan je wel bepaalde onderdelen vervangen.

Groepenkast

Als een groepenkast verouderd raakt dan dat bepaalde problemen met zich mee brengen. Een groot gevaar dat het geeft is het risico op brand. Zo kan je krijgen dat een groepen schakelaar hangen blijft. Als dat gebeurt dan zal de spanning dus gewoon blijven lopen, wat er voor kan zorgen dat de bedrading gaat smeulen en vervolgens in brand kan vliegen. Om te voorkomen dat de groepen schakelaar blijft hangen is het belangrijk dat je een zo nieuw mogelijk model hebt aangezien de verouderde modellen meer risico hebben op dit soort dingen.

Elektriciteit is gevaarlijk soms

Verder is het belangrijk om je groepen kasten te vervangen als dat nodig is omdat je dan minder gevaar hebt bij het werken aan je elektrische voorwerpen. Als je ergens aan de elektriciteit moet klussen is het wijs om de stroom er even af te halen. Als je er aan gaat klussen wil je immers niet dat je je zelf onder stroom zet. Dit doe je natuurlijk door de groep even uit te schakelen in je meterkast. Als je een verouderde meter kast hebt, dan kan het echter zijn dat een groep uit lijkt te staan, terwijl dit in werkelijkheid niet zo is. Nu is het sowieso een goed idee om voor je aan de slag gaat even door te meten of er nog stroom loopt door dat waar je aan werkt voor je er met je handen aan gaat zitten, maar goede schakelaars zijn wel van belang natuurlijk.

Apparaten gaan stuk

Ook nog een ding, is dat een verouderde groepenkast niet altijd meer voldoet aan de normen die er zijn vandaag de dag. Dit kan ervoor zorgen dat de groepen kast niet is afgestemd op apparaten in je huis, die hierdoor kapot kunnen gaan. Nieuwe apparaten zijn ingesteld op een nieuwer model groepen kast en hierdoor kan het zijn dat er een spanning op komt te staan die eigenlijk te hoog is voor het apparaat. Dit kan ervoor zorgend dat je dure elektrische apparatuur zo ineens gewoon niks meer waard is en vervangen moet worden.

 

 

20 oktober 2022 duurzaam
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *