Blog

Wat doet een verhuurmakelaar?

Ben jij van plan om je huis tijdelijk of voor langere tijd te verhuren? Dan is het zeker interessant om een verhuurmakelaar in te schakelen, zodat het verhuurproces goed verloopt. Maar wat doet een verhuurmakelaar en waarom zou je er een inschakelen? Je leest het in dit blog! 

Wat is een verhuurmakelaar? 

Een verhuurmakelaar is te vergelijken met een verkoopmakelaar. De makelaar regelt voor jou een verhuurwoning in plaats van een koopwoning. Ook kan een verhuurmakelaar je helpen bij het verhuren van jouw woning. Een verhuurmakelaar regelt, net als een verkoopmakelaar, ook de bezichtigingen, onderhandelingen en het opstellen van het huurcontract. Wil jij bijvoorbeeld je huis verhuren in Utrecht? Dan screent een verhuurmakelaar ook de potentiële kandidaten in de omgeving Utrecht die wellicht jouw woning willen huren. Zo heb jij altijd een betrouwbare verhuurder in jouw woning.  

Waarom kiezen voor een verhuurmakelaar? 

Twijfel jij nog of je een verhuurmakelaar wil inschakelen? Dan is het advies om er altijd een in te schakelen. Het verhuren van een woning is namelijk meer dan het opstellen en ondertekenen van een contract; er komt veel meer bij kijken. Zo heb je administratief werk en moet je veel weten rondom de wetten met verhuren. Wanneer je het contract door een verhuurmakelaar laat opstellen, weet je zeker dat het voldoet aan de juiste wetten en eisen. Je contract is dan helemaal compleet. Een verhuurmakelaar neemt dit werk uit handen zodat jij niet voor verrassingen komt te staan. Wil je graag je woning verhuren in bijvoorbeeld Utrecht? Zoek dan een verhuurmakelaar in Utrecht. Zij zijn dan ook op de hoogte van de wetten in de gemeente.  

De kosten van een verhuurmakelaar 

Een verhuurmakelaar is niet gratis, maar het levert je zeker wat op. Zo bespaar je tijd doordat zij het administratieve werk voor je doen. Daarnaast verloopt het contact soms ook via de verhuurmakelaar. Dit alleen wanneer het makelaarskantoor deze service ook aanbiedt. Dat scheelt jou een hoop tijd en gedoe. Zo word je in ieder geval nooit gestoord tijdens een werkdag of vakantie. Verder vraagt een makelaar vaak ‘courtage’. Het is een commissie die de makelaar ontvangt wanneer jouw woning wordt verhuurd. Deze commissie is vaak afhankelijk van de maand- of jaarhuur. Aan de hand daarvan wordt een bepaald percentage verschillen. Bij de meeste makelaarskantoren ligt de courage tussen de 5 en 10% van de maandelijkse of jaarlijkse huur.

18 november 2022 huis verkopen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *