Blog

Wat kan je allemaal in je tuin plaatsen?

De tuin is een erg belangrijk onderdeel van je eigen plekkie. Het gras ligt er mooi bij en de planten zijn mooi in bloei, maar toch mist er wat aan je tuin. Je kunt van allerlei dingen in je tuin plaatsen om jou het gevoel te geven dat het echt jouw tuin is. Denk bijvoorbeeld aan een blokhut van De Hoeve Buiten. Dit kan een heel ander uiterlijk geven je tuin, terwijl er niet heel veel veranderd. Zo zijn er dus nog veel meer dingen die je in je tuin kan plaatsen. Meer inspiratie lees je hieronder.   

Plaats een groot voorwerp in je tuin

Als je veel ruimte in je tuin hebt, is het soms lastig om deze ruimte ook helemaal op te kunnen vullen. Je wil namelijk niet dat je hele tuin uit gras of uit grind bestaat. Daarom kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een blokhut te plaatsen of een houten overkapping met een tuinset erin. Dit geeft meer toevoeging aan de tuin en zorgt voor een gezellige uitstraling. Je zou ook kunnen kiezen voor een jacuzzi of een hot tub. Zo zit je ook nog vaker in je tuin. Je hebt dus allerlei verschillende opties om je tuin op te leuken! 

Kies hangplanten voor een moderne look

Iedereen heeft wel planten in de tuin. Ze zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Vaak hebben tuinen met een groot oppervlak ook grote planten erin staan en tuinen met een klein oppervlak iets kleinere planten erin staan. Maar wat nou als je nog meer planten in je tuin kwijt wil, maar hier eigenlijk geen plek meer voor hebt. Dan kun je kiezen voor hangplanten. Dat is helemaal de nieuwe trend van nu en zorgt voor verfrissing. Je kunt ze bijvoorbeeld ophangen de schutting, of eventueel een rek maken waar je verschillende hangplanten naast elkaar kan hangen. Zo creëer je een moderne look in je tuin. 

Gebruik verschillende soorten ondergrond

Alles mag, een tuin dat tegenwoordig alleen nog maar grond of alleen maar gras heeft wordt al snel als saai beschouwd. Een van de belangrijkste moderne tuin ideeën van deze tijd is dus dat echt alles mag. Het liefst zoveel mogelijk uiteenlopende materialen en patronen in één tuin. Denk bijvoorbeeld aan een houten schutting, grind aan de voorkant, gras aan de achterkant en dan het liefst nog houten voetpaden tussen het grind door. Zo vrolijk je je tuin op en zorg je ervoor dat je tuin dus niet als saai wordt beschouwd. Des te meer je juist durft te combineren, des te unieker de tuin is.

Verlichting kan sfeerbepalend zijn

Heb je alles in je tuin staan wat je graag wil? Dan kun je gaan kijken naar sfeerverlichting. Je wilt namelijk ’s avonds ook van jouw tuin kunnen genieten. Tijdens de warme zomeravonden geeft dit jou de kans om een stuk langer buiten te zitten. Daarnaast hoef je in de wintermaanden niet na het avondeten de tuin al in het donker zien verdwijnen. Sfeerverlichting heeft dus meerdere voordelen. Maar bedenk wel goed wat voor licht je kiest. Wit licht is namelijk een stuk ongezelliger dan warm geel licht. Dus ga eerst een uitzoeken wat voor licht je mooi vindt, voordat je het ophangt.

10 oktober 2022 woon tips
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *