Blog

Welk thema past bij jouw huis?

Als jij net een nieuwe woning hebt gekocht of je gaat een nieuwe woning kopen, dan moet jij je woning op een prachtige manier inrichten. Om de inrichting van de woning op een prachtige manier in te richten, is het belangrijk dat jij je vasthoud aan een thema en niet meerdere thema’s combineert. Door het vasthouden aan een thema zul je er niet alleen voor zorgen dat de inrichting er prachtig uit komt ze zien maar ook zult je inrichting niet te druk zijn. Als het interieur van je woning te druk is, dan verminderd dat natuurlijk de woongenot. Hier vind je meer informatie over welke thema’s wellicht bij jou thuis passen. 

 

Bohemian 

Bohemien is een thema dat je niet vaak tegenkomt in woning omdat een bohemian thema en vrij apart thema is. Vaak tref je dit thema alleen bij personen aan met een creatieve en groene instellingen. Het is de bedoeling dat als jij voor het bohemien thema kiest dat erg vaak voorkomt in zuidelijke landen zoals Spanje of Italië, dat jij zoveel mogelijk aardse kleuren en patronen verwerkt in je woning. Dit houd in dat je voldoende planten moet aanschaffen maar ook stambeelden van steen of zand. Het kan soms erg lastig zijn om hiervoor bijpassende meubels te vinden en dat is ook zeer logisch. Daarom kiezen er veel mensen voor om een bohemian inrichting te laten maken door een interieurontwerper. Om de inrichting compleet te maken kan je natuurlijk een muursticker kopen van een prachtige maar ook natuurlijke omgeving. 

Luxe inrichting 

Als jij meer van een luxe inrichting houd, dan is dat natuurlijk zeer logisch. Door het toepassen van een zeer luxe thema voelt het alsof je in een paleis woont terwijl je gewoon in een appartement woont. In een luxe thema vind je vaak de kleuren goud en zwart. Dat is zeker niet zo gek aangezien de combinatie van deze twee kleuren bekend staan als luxe kleuren. Luxe meubels zijn natuurlijk wel aan de prijzige kant en kunnen zeker niet veel mensen veroorloven. Toch kan jij je woning er luxer uit laten zien door bijvoorbeeld gouden muurstickers op te hangen en dan standaard zwarten meubels aan te schaffen. Dit hoef je zeker niet altijd met muurstickers te doen want je kan ook andere gouden decoratieve items aanschaffen. 

 

Perzisch 

Een perzisch thema komt vrijwel niet meer voor in Nederland en dat is zeer jammer. Dat is natuurlijk begrijpelijk aangezien echte perzische meubels en decoratie zeer prijzig kunnen zijn. Dit is namelijk een van de duurste thema’s die er bestaan want alleen perzische tapijten kunnen al duizenden euro’s kosten en dan moet je de rest van je woning ook nog eens voorzien van perzische meubels. Mocht je een perzische thema willen hanteren, dan kan je het beste naar een arabisch land rondom Iran reizen. Honderden jaren geleden werd dat namelijk het perzisch rijk genoemd en daar stammen de meubels ook van af. Iran valt daar ook onder alleen is het wegens restricties erg moeilijk om Iran te betreden. 

15 mei 2022 woon tips
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *