Blog

Woning gekocht? Zo maak je een goede start met inrichten

Vaak voordat je de sleutel van de nieuwe woning heb gekregen, is Pinterest al afgespeurd voor leuke inspiratie. De inrichting van een nieuwe woning is ook niet niks. Je brengt hier een groot deel van je tijd door. In dit artikel geven we enkele tips hoe jij jouw interieur kunt samenstellen.

Bepaal de rode draad

Gezien er nu meerdere ruimtes in de woning gestyled moeten worden, kan het handig zijn om een centraal thema vast te stellen. Hiervoor kun je de interieurbladen aanhouden. Ga jij voor een industriƫle look? Of passen de rustige tinten van scandinavisch beter bij je? Hierbij kan een mix tussen meerdere stijlen natuurlijk ook een mogelijkheid zijn. Pinterest kan hierin ook goed helpen. Door simpelweg te zoeken op woonkamer inrichting, kun je vanuit Pinterest meerdere stijlen identificeren. Kijk vooral wat jou aanspreekt. Vervolgens kan binnen de gewenste stijl(en) gekeken worden wat je mooi vind en van welke kleurencombinaties je houdt.

Buiten is ook binnen

Tegenwoordig wordt de tuin steeds meer onderdeel van het binnen interieur. Hierdoor wordt er een mooi geheel gecreƫerd, waarbij binnen en buiten op elkaar aansluiten. Bij het uitzoeken van tuinmeubelen kun je dus gebruik maken van dezelfde kleuren en materialen die ook binnen worden gebruikt. Bovendien maak je binnen veel gebruik van accessoires. Dit zien we ook steeds meer terug in het buiten interieur. Een schilderij aan de muur of een vloerkleed voor buiten zijn dan ook niet meer weg te denken uit je tuin!

Duurzaam leven

Heb je al een tuinmeubelen set of andere uitzet opgespaard vanuit je vorige woning? Gooi het niet direct weg! Veel meubels kunnen met een likje verf een nieuw leven ingeblazen worden. Voordat je aan de inrichting van je nieuwe woning begint, dient de eerdere uitzet gesorteerd te worden. Wat wil je houden en kun je nog opknappen? Wat heb je echt niet meer nodig enzovoorts. Daarna kun je beter inschatten wat er nog aangeschaft moet worden. Bovendien moeten leuke vintage interieurwinkels niet onderschat worden! Hier kun je soms echte tweedehands parels vinden.

Het inrichten van je nieuwe woning kan in eerste instantie als een groot project ogen. Neem de tijd en speur het web en winkels af om zo tot jou perfecte plaatje te komen.

16 september 2021 verhuizen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *