Blog

Woningontruiming kosten & informatie

Het ontruimen van een woning is een vervelende en ingrijpende gebeurtenis. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om het uit te besteden aan een ontruimingsbedrijf. Het inschakelen van een ontruimingsbedrijf brengt natuurlijk erg veel voordelen met zich mee, maar kost ook wat. Benieuwd naar de kosten voor een woningontruiming? Je leest het in deze blog!

Woningontruiming: kosten 2022

Iedere woningontruiming is anders en daarom is het lastig om een exacte prijs te benoemen. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 • Het soort woning
 • De bereikbaarheid van de woning
 • De omvang van de inboedel
 • De waarde van de inboedel
 • Kosten voor de afvalstort
 • Eventuele extra diensten waar je gebruik van maakt
 • Het tarief van het ontruimingsbedrijf en de voorrijdkosten

Wanneer je een kleine ruimte zoals een garage, berging of kamer in een verzorgingstehuis laat ontruimen, kost dit gemiddeld tussen de €200,- en €750,-. Het ontruimen van een seniorenwoning kost ongeveer tussen de €250,- en €900,-. Heeft de woning 1-2 kamers? Houdt er dan rekening mee dat de kosten kunnen oplopen tot €1.000,-.  Het ontruimen van een eengezinswoning kost ongeveer €800,- tot €2.000,-. Heb je een grote woning met meer dan 3 slaapkamers? Dan moet je rekening houden met een gemiddelde prijs van €1.000,- tot €2.500,-.

Extra diensten van een ontruimingsbedrijf

Een ontruimingsbedrijf biedt extra diensten. Op deze manier bepaal je zelf welke werkzaamheden de ontruimers voor je uitvoeren en wat je zelf wilt blijven doen.  Voor het laten schoonmaken van de woning betaal je ongeveer €20,- per uur. Dit geldt ook voor kleine herstelwerkzaamheden zoals het dichten van gaten in de muur. Voor het verwijderen van de vloerbedekking betaal je gemiddeld €2,50 per m². Het ontruimingsbedrijf biedt ook aan het afval weg te brengen naar de stort. Hiervoor betaal je ongeveer €150,- tot €700,- afhankelijk van de hoeveelheid afval.

Besparen op de kosten van een woningontruiming

Wil jij de woningontruiming uitbesteden aan het ontruimingsbedrijf, maar toch zo goedkoop mogelijk uit zijn? Je leest hieronder handige bespaartips!

 1. Kies een bedrijf uit de buurt: ieder ontruimingsbedrijf rekent voorrijdkosten, deze variëren tussen de €0,25 en €0,50 per kilometer. Dit klinkt heel weinig, maar deze kosten lopen vrij snel op. Kies daarom voor een bedrijf uit de buurt: zo hou je de voorrijdkosten laag.
 2. Help zelf mee: je kunt eenvoudig besparen op de kosten door mee te helpen tijdens de ontruiming. Je bespaart dan de woningontruimers tijd, waardoor je minder duur uit bent.
 3. Voer zelf de afval af: zoals je hierboven hebt gelezen zijn de kosten voor de vuilstort relatief hoog. In de meeste gemeentes is het storten van puin gratis, dus bespaar jezelf het geld en breng zelf het puin weg.
 4. Laat de inboedel opkopen: de meeste ontruimingsbedrijven bieden de optie dat zij (een deel van) de inboedel opkopen. De waarde van de inboedel wordt dan verrekend met de totale kosten: zo bespaar je eenvoudig op de totaalprijs.

Ben je op zoek naar meer informatie over woningontruiming? Klik hier.

20 mei 2022 verhuizen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *