Blog

WOZ waardes verlagen van een woning, bedrijf, kantoor of winkelpand

U vindt de WOZ waarde te hoog? Van de gemeente hebt u de woz waarde ontvangen. Bij het openen van de brief en het zien van de woz waarde die door de gemeente is vastgesteld, is uw reactie: “Nou voor dat bedrag verkoop ik mijn pand direct! ” Als u die reactie herkent moet u zeker bezwaar maken. En ook als u twijfelt of de waarde niet te hoog is, kunt u de vervolg stappen doorlopen. Wij van wozwaardespecialist.nl maken wel graag bezwaar maar als we denken dat het niet zinvol is om bezwaar te maken, dan doen we dat ook niet. We maken alleen maar bezwaar als wij denken dat de woz waarde echt te hoog is vastgesteld. Twijfelt u dus of de waarde goed is ga dan toch de volgende stappen doorlopen. Wij zullen u een eerlijk advies geven en starten met WOZ-waarde aanvechten.

 

Ook interessant voor bedrijfspanden

Voor bedrijven, kantoren en winkels kan het lonend zijn om bezwaar te maken tegen de te hoge woz waarde. Vorig jaar hebben adviesbureau voor veel eigenaren van woningen bezwaar gemaakt en met succes. Een nog groter succes is te behalen als u een bedrijfspand, winkel of kantoorpand hebt.  De woz waarde is namelijk ook bepalend voor hoeveel u mag afschrijven. Een lagere woz waarde is dus heel aantrekkelijk Hebt u een bedrijfspand, winkel of kantoor, stuur dan de WOZ beschikking in die u van de gemeente hebt ontvangen. Is de waarde te hoog, dan maak ik graag bezwaar voor u.

 

NO CURE NO PAY WOZ verlaging

Voor alles geldt: behalen we geen succes en wordt de waarde niet verlaagd, dan betaalt u ons helemaal niets. No cure no pay dus! Bereiken we wel dat de woz waarde van uw bedrijfspand(en), winkel(s) of kantoorpand(en) verlaagd wordt(en) dan ontvangt u de vergoeding van de overheid die daarvoor staat en die is dan gelijk aan de kosten die wij u in rekening brengen. Dit regelen we zodanig dat die vergoeding rechtstreeks naar ons wordt overgemaakt en u ons dus niets hoeft te betalen.

 

Succesfee

Als de woz waarde wordt verlaagd betekent dat voor u als eigenaar van het pand:

  • de onroerende zaak belasting gaat omlaag
  • de waterschapslasten gaan omlaag
  • u kunt meer afschrijven op het pand (tot de helft van de woz waarde iig)
  • u betaalt minder vennootschapsbelasting


De succesfee is het bedrag aan OZB dat u minder hoeft te betalen. Dit regelen we ook met de overheid dat dit rechtstreeks aan ons kan worden voldaan zodat u hier ook geen financiële handelingen voor hoeft te verrichten. Wat over blijft voor u is dan: een grotere afschrijvingsmogelijkheid van uw pand, minder vennootschapsbelasting en minder waterschapsbelasting.

 

 

21 april 2021 woon tips
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *