Blog

Zelf een lekkage repareren?

Heb je te maken met een lekkage in je huis? Een lekkage is altijd vervelend. Gelukkig hoef je niet in alle gevallen een loodgieter in te schakelen. Toch is het belangrijk dat je onmiddellijk actie onderneemt als er een lekkage optreedt. Vlug lekkage repareren is dus belangrijk, want zo voorkom je gevolgschade en onnodig hoge kosten. Als je niets doet, wordt de schade erger en nemen de kosten alleen maar toe. Hoe je zelf een lekkage kunt repareren lees je hieronder.

 

Een lek opsporen

Als je een lek ontdekt hebt, moet je snel uitzoeken waar het water vandaan komt. Soms kun je het met het blote oog zien, maar het kan ook zijn dat het lek verborgen zit in een muur of vloer. Met behulp van lekdetectie apparatuur kun je het lek opsporen. De meeste mensen hebben dit niet in huis, dus kun je er een loodgieter voor inschakelen. Zij hebben de juiste lekdetectie apparatuur om het lek nauwkeurig op te sporen. Dit voorkomt ook onnodig hakken en breken in de muur of vloer. Twijfel je of er een lek in de muur of vloer zit? Je herkent dit snel aan de vocht- en schimmelplekken op de muur of vloer.

 

Lekt een van de leidingen?

Bij leidingen en buizen die niet in de muur of vloer verborgen zijn, kun je op lekken controleren door met een stukje toiletpapier langs de leidingen of buizen te gaan. Als het nat wordt, weet je dat daar een lek zit. Je kunt het misschien zelf verhelpen, maar als je niet de juiste kennis of apparatuur hebt, is het verstandiger het door een loodgieter te laten doen.

 

Twijfel je over een mogelijk lekkage?

Denk je dat er een lek is, maar ben je er niet zeker van? Je kunt dit testen door het waterpeil te meten voor je naar bed gaat en het dan ’s morgens nog eens te doen. Staat de watermeter hoger? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een lek. Ook als dit niet het geval is, maar je vermoedt het toch, kun je het door een loodgieter laten onderzoeken. Doe dit vooral, zo voorkom je onnodige kosten.

23 december 2021 woon tips
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *