Blog

Zo ontspan je nog meer in je nieuwe woning

Heb je een nieuwe woning gekocht? In dat geval is het tijd om alvast na te denken over de wijze waarop je deze straks inricht. Voor welke interieurstijl kies je? Moet de badkamer of keuken mogelijk nog gerenoveerd worden, voordat je in het huis kunt trekken? Enzovoorts. Ook in de tuin kunnen kleine aanpassingen ertoe leiden, dat je straks met nog meer plezier in de woning leeft. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een spa in de tuin, een sauna of een klein zwembad. Voor ieder van deze producten geldt dat ze helemaal niet zo duur hoeven te zijn, wanneer je ze in de uitverkoop koopt. Daarbij maakt dit het makkelijker om de woning op termijn weer te verkopen. Wie wil er geen huis met spa? 

 

Woning renoveren voor de verhuizing 

Wanneer de ruimtes in je nieuwe woning nog niet helemaal naar wens zijn, doe je er verstandig aan deze direct te renoveren. Vaak wordt een renovatie uitgesteld tot een of twee jaar na aankoop van de woning. Zeker bij een badkamer of keuken is dit lastig. Je kunt tijdens de renovatie niet in je badkamer douchen, maar moet een noodvoorziening gebruiken. Door de renovatie voor de verhuizing uit te voeren, heb je hier geen last van. De tuin kun je uiteraard wel later aanpakken. Het is niet in ieder seizoen mogelijk om de tuin een nieuwe indeling te geven. 

 

Tuin steeds belangrijker met het thuiswerken 

De tuin is een steeds belangrijkere ruimte geworden voor huishoudens. Dit is onder meer het gevolg van het feit, dat we meer vanuit huis zijn gaan werken. We lunchen in de tuin, nemen er om 10.00 uur een kop koffie, enzovoorts. Vergelijkbaar met de tuin, heeft ook het kantoor aan huis meer aandacht gekregen binnen huishoudens. De wanden worden geverfd of van behang voorzien, er worden nieuwe lampen opgehangen en archiefkasten geplaatst.

 

26 oktober 2021 wonen
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *