Blog

Zo repareer je een lekkage

Een lekkage in je huis merk je vaak niet altijd direct op. In de meeste gevallen ontdekt men een lek pas als er al schade is aangericht. Je ziet bijvoorbeeld een vocht- en schimmelplek in je vloer, muur of plafond. Of je merkt op dat de waterrekening ineens flink hoger uitvalt, terwijl je niet meer water gebruikt dan dat je doorgaans doet. In dit artikel vertellen we je meer over hoe je snel een lekkage kunt opsporen en hoe je een lekkage repareert.

Lekkage opsporen

Een lekkage wordt altijd veroorzaakt door een probleem met je leidingen. Daarom is het lastig om een lekkage op te sporen. Je kunt bijvoorbeeld een lekkage in je waterleiding hebben. Deze leiding vertakt zich door je huis met verschillende kleinere leidingen. Hierdoor wordt het lastig om de lekkende leiding te traceren. Lekkages kunnen ontstaan op de punten waar de pijpen zich vertakken. Vaak zijn deze lekkages niet erg groot, maar ze druppelen wel voortdurend.

Ook kan er een lek zitten in een de afvoerleiding. De afvoerbuizen van je badkamer, bijvoorbeeld, zitten achter je muren. Je kunt deze dus niet zien, en misschien weet je daardoor niet waar de leidingen eigenlijk zitten. Het kan zijn dat je tijdens het klussen ongemerkt door zo’n pijp geboord hebt. Vaak merk je pas veel later dat je problemen hebt met lekken.

Een ander veel voorkomend lek is een lek in het verwarmingssysteem. Net als lekken in je waterleiding of afvoerpijp is ook deze goed verborgen in muren en vloeren en moeilijk op te sporen. Je merkt pas veel later dat je met een lek te maken hebt.

Lekkage repareren

Soms kun je de lekkage zelf repareren, maar meestal vergt het de nodige kennis en apparatuur om het probleem te verhelpen. Het beste is om een ervaren loodgieter in te schakelen om je leiding te repareren. Een loodgieter is snel ter plekke en beschikt over de juiste probleem om de lekkage te verhelpen. Een loodgieter is gespecialiseerd in allerlei soorten klussen die met leidingen, water en afvoeren te maken hebben. Ze hebben een lek zo opgespoord en gerepareerd.

12 februari 2022 wonen, woon tips
About makelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *